Megnyílt Richard Quinn divattervező „nyílt hozzáférésű” textilnyomtató stúdiója

forrás: Prím Online, 2017. július 17. 09:41

Richard Quinn textil- és divattervező megnyitotta a Richard Quinn Print Studio nevű egyedi textilnyomtató műhelyét, ami egyaránt lehetőséget kínál az Epson festékszublimációs és a hagyományos szitanyomásos technikáinak alkalmazására, valamint workshopok szervezésére. 

A londoni Central St Martins divatiskola elvégzése után, Richard színgazdag, virágmintás kollekciójával elnyerte a 2017-es H&M Design Award nemzetközi díját, a Dazed divatmagazin beválasztotta a „Dazed100” elnevezésű, a legjelentősebb kulturális véleményvezéreket tömörítő csoportba, valamint a Brit Divattanács (British Fashion Council) idén a „Figyelemre érdemes” kategóriába sorolta. 

 

Az új print stúdiót egy Epson SureColor SC- F9200 digitális festékszublimációs nyomtatóval és két manuális szitanyomásos nyomtatósorral szerelték fel. A létesítményben a divatiskolák hallgatói és a kezdő tervezők kinyomtathatják az általuk tervezett textileket; illetve a különböző nyomtatási technikákkal, festékekkel, textilekkel és egyéb alternatív anyagokkal kapcsolatos tanácsokért pedig a műhely szakembereihez és Richardhoz is fordulhatnak. 

 

 

„Szeretem a SureColor nyomtatót, mert remek minőségű textilnyomatok előállítására képes” – mondja Richard. „Már a diploma kollekciómhoz is ezt a készüléket használtam a Central St. Martins-ban, ezért fontosnak éreztem, hogy egy a stúdiómban is helyet kapjon. Így megállás nélkül élénk színeket, minden megálmodott apró részletet és texturát nyomtathatunk. Ez a felhasználóbarát textilnyomtató biztosítja a szabadságot, hogy számos különböző anyaggal és szubsztráttal kísérletezhessek. Nagyon jó érzés, hogy egy helyszínen és órákon belül lehetőség van a szövet megtervezésére, nyomtatására és végül egy outfit összeállítására. Nincs még egy hasonló stúdió, ami nem csak önmagunkért, hanem más tervezőkért is működik.  Amellett, hogy jelentős tapasztalatunk van a színek, az anyagok terén és minőségi szövetekkel dolgozunk, mindezt a digitális és hagyományos eljárások alkalmazásával ötvözzük, ami sokat számít a dizájnereknek."

 

Richardnak különösen fontos, hogy még tanuló tervezőket támogathasson kedvező árú szolgáltatásokkal és oktató workshopokkal: „Korábbi iskolám, a Central St. Martins és más iskolák szerte az Egyesült Királyságban egyaránt élénken érdeklődnek stúdiónk iránt."

 

„Richard azok közé az újgenerációs tervezők közé tartozik, akik az Epson digitális textilnyomtatójának segítségével alkotnak lenyűgöző divatkollekciókat, amivel nemzetközi figyelemre és elismerésre tesznek szert” – fogalmazott Richard Barrow, az Epson Europe képviseletében. A 2017-es év további izgalmakat tartogat számára és vállalatunk támogatja stúdiójának fejlesztését és új kollekciójának elkészítését.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05