A Ricoh ismét megkapta a FTSE4Good elismerését CSR tevékenységeiért

forrás: Prím Online, 2017. július 24. 09:52

A globális társadalmi felelősségvállalásért (CSR) a FTSE4Good Index ajánlását tudhatja magáénak a Ricoh, mely neves elismerést 2004. óta minden évben megkapott. 

Az FTSE Group globális vállalata által létrehozott FTSE4Good egy olyan részvényindex mutató, amely megkönnyíti a globálisan elismert vállalati felelősségvállalási szabványoknak megfelelő társaságokba történő befektetéseket. Széles körű piaci felméréseket alkalmazva a kritériumokat rendszeresen felülvizsgálják annak érdekében, hogy továbbra is tükrözzék a felelősségteljes üzleti gyakorlat normáit és a társadalmilag felelősséggel járó befektetések fejlődését.

 

Javier Diez-Aguirre, a Ricoh Europe alelnöke elmondta: "Kollektív társadalomként számos olyan kihívással nézünk szembe, amelyek hatással lehetnek a természetre, gazdaságra és Földünk környezetére is. A Ricoh támogatja a komplex társadalmi problémák kezelésére irányuló tevékenységeket, miközben biztosítja a vállalati növekedést is."

 

Ez év áprilisában a Ricoh bejelentette, hogy 2050-ig 100%-ban átáll megújuló energiaforrások használatára, miközben nullára csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsájtását.

 

Diez-Aguirre hozzátette: "2004. óta a FTSE4Good Index folyamatos elismerésével büszkélkedhetünk, 80 évvel ezelőtti cégalapításunk óta folyamatosan támogatjuk a fenntartható környezetgazdálkodást és a társadalmi felelősségvállalást. Ez a hosszú távú elköteleződés mutatkozik meg a 2050-re kitűzött céljainkban, illetve ügyfeleinknek nyújtott támogatásunkban saját környezeti hatásuk csökkentése érdekében.”

 

Ennek szellemében költözött a Ricoh Hungary Kft. is 2013. nyarán új, a 21. század követelményeinek megfelelő irodájába. A Ricoh az elbírálás alatt olyan szigorú követelményeket támasztott, mint nagyobb költséghatékonyság elérése a minőség színvonalának növekedése mellett, illetve a Ricoh fenntarthatósági, környezetvédelmi törekvések teljesülése.

 

A vállalati társadalmi felelősségvállalás hazánkban is egyre fontosabb, melyben az anyacégnek megfelelően a Ricoh Hungary 2017-ben is folytatta „Ricoh Global Eco Action” sorozatát. A Ricoh Csoport a június hónapot „Ricoh Global Eco Month”-ként pozícionálta abból a célból, hogy növelje a környezettudatosságot és megértést, melynek során aktív szerepet vállal a környezet megőrzésére irányuló tevékenységekben. Ennek részeként június 5-én, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapján a Ricoh az összes hirdetőtáblájának megvilágítását lekapcsolta világszerte. 

 

A hirdetőtáblák lekapcsolásán túl egyéb kezdeményezések is helyet kapnak. A „Ricoh Global Eco Action Month” részeként a Ricoh Hungary arra kérte dolgozóit, hogy írjanak alá egy ökológiai nyilatkozatot, ami bizonyítja elkötelezettségüket, hogy ugyanolyan aktív szerepet vállalnak a környezetvédelemben, otthonukban és a közösségükben, mint az irodában, valamint arra ösztönözte a munkavállalókat, hogy június 5-én, ami az ENSZ Környezetvédelmi Világnapjának kiemelt dátuma, zöld ruhában és kiegészítőkben menjenek dolgozni. Emellett munkavállalóink fokozottan odafigyeltek a lámpák és más elektromos eszközök leoltására minden helységben. 

Kulcsszavak: +céginfo FTSE4Good Ricoh

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05