A hangsebességnél is gyorsabb autóval népszerűsítik a tudományos, műszaki tárgyakat a fiataloknak

Az Oracle felhőalapú technológiája támogatja a Bloodhound új projektjét

forrás: Prím Online, 2017. július 26. 15:59

A Bloodhound projekt az Oracle felhőszolgáltatásait használva tervezi megdönteni a szárazföldi sebességrekordot és népszerűsíteni a tudományos-műszaki pályákat a tehetséges fiatalok körében. A Bloodhound mérnökei érzékelők révén valós idejű adatokat használhatnak a szuperszonikus autó folyamatos tökéletesítéséhez.

A Bloodhound új partnereként az Oracle felhőalapú technológiát fog szolgáltatni a projekt számára, amely lehetővé teszi a hangsebességnél is gyorsabb Bloodhound autóban telepített több mint 500 érzékelő adatainak gyűjtését, elemzését és a világ különböző pontjain található tantermekbe való továbbítását. Ezeket az adatokat használva a diákok pontos képet alkothatnak arról, hogyan röpíti a technika szinte rakétaként a világ leggyorsabb szárazföldi autóját az 1600 km/órás álomsebesség felé.

 

A mérföldkőnek számító műszaki projekt a tanároknak is segítséget fog nyújtani abban, hogy megszeretessék a tudományokat, a technológiát, a mérnöki gyakorlatot és a matematikát a tanulókkal. A projekt már eddig is kiemelkedően fontos szerepet játszott a műszaki-tudományos területen, mivel évente több mint 100 000 diák foglalkozik az iskolai tanrend keretében a Bloodhound projekthez kapcsolódó tevékenységgel. Világszerte további milliók vesznek részt valamilyen módon a rekordkísérletben, és számuk az idén várhatóan ugrásszerűen tovább nő majd, amikor az autó megkezdi a pályateszteket.

 

A Bloodhound projekt igazgatója, Richard Noble a következőt nyilatkozta: „A repülés és űrrepülés területén az 1960-as években lezajlott versenyek sok fiatalt vonzottak a műszaki és tudományos pályára, és bízunk abban, hogy a Bloodhound hatása hasonló lesz. Erre azért is nagy szükség lenne, mert napjainkban jelentős hiány van műszaki szakemberekből. Szeretnénk, ha a fiatalok is átéreznék az 1600 kilométer/órás sebességhatár átlépéséért folytatott harc izgalmait, és az Oracle részvétele segíthet ebben.”

 

Az Oracle technológiája nemcsak az oktatási program megvalósításában támogatja a Bloodhound projektet, hanem a csapat mérnökei számára is nagyon hasznos lesz a rekord megdöntésére „készülő” autó fejlesztésében és optimalizálásában. Az autó különböző technológiáinak és részegységeinek valós idejű működését figyelve a Bloodhound csapata gyorsan meg tudja majd találni és ki tudja küszöbölni azokat a problémákat, amelyek az 1600 km/órás sebességrekordra való felkészülés közben felmerülhetnek.

 

A műszaki megoldások első nagyobb próbájára októberben kerül sor, amikor a szuperszonikus Bloodhound 320 km/órás próbafutásokat végez a cornwalli Newquayben.

 

John Abel, az Oracle Bloodhound projektjének vezetője szerint „a Bloodhound több értelemben is a sebesség projektje. A csapat mérnökeinek gyors adatszolgáltatásra és még gyorsabb értelmezésre van szükségük a számítógépes tervezés és az anyagtechnológia határait is kitoló különleges prototípusjármű finomhangolásához. Az elkövetkező két évben a mi megoldásaink szolgáltatják az alapot a gyors értelmezéshez. Örömmel dolgozunk együtt a Bloodhound csapatával az emberi leleményesség, alkotókészség és sebesség új mércéjének megállapításában, valamint a műszaki és tudományos oktatás globális szintű népszerűsítésében.”

 

Az Oracle olyan partnerekhez csatlakozik a csapatban, mint a Castrol, Zhejiang Geely Holding Group, Nammo, MTN, Rolex, Rolls Royce.

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05