Otthonainkban már több a digitális eszköz, mint az élőlény

Átlagosan 6,3 csatlakoztatott készülék, 2,4 fő és 0,3 háziállat a jövő 2.0 otthonaiban

forrás: Prím Online, 2017. július 30. 12:22

Manapság a modern otthon radikális változáson esik keresztül, ezzel együtt a háztartások összetétele is, ma már átlagosan 2,4 embert, 0,3 háziállatot és 6,3 csatlakoztatott készüléket találunk lakásonként. 

Mivel a készülékek egyre fontosabb szerepet játszanak a mai otthonokban, a Kaspersky Lab közzétette a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Total Security frissített verzióit azért, hogy segítsen a felhasználóknak megvédeni a készülékeiket, csakúgy, mint lakótársaikat és háziállataikat.

 

Jelenleg több készülék található egy otthonban, mint ember és háziállat és ezek az eszközök egyre fontosabb szerepet töltenek be az életünkben, mivel számos tevékenységre használjuk: szörfözünk az interneten, vásárlunk és videókat osztunk meg. Ez az óriási online összekapcsolódás azonban rengeteg veszélyt rejt magában, sőt a Kaspersky Cybersecurity Index szerint az emberek 39%-a továbbra sem gondoskodik a készülékeik védelméről az olyan kibertámadások ellen, mint a zsarolóvírusok, kártékony programok, pénzügyi visszaélések stb. 

 

A Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Total Security legújabb verziói a modern háztartások védelmét szolgálják, valamint segítik az embereket a csatlakoztatott készülékek és a digitális életük biztonságában ugyanúgy, miként a családtagokat és a háziállatainkat védenénk. 

 

 

A modern otthon, ha ébren van, akkor online van

Egy átlagos háztartásban az emberek az ébren töltött órák nagy részében folyamatosan lógnak az interneten és minél több ember szörföl egyszerre, annál nagyobb veszélyek leselkedhetnek rájuk a rosszindulatú programoknak vagy honlapoknak köszönhetően. A Kaspersky Lab éves kutatása szerint az emberek 63%- aggódik az adathalász e-mailek és weblapok miatt. A Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Total Security olyan adathalászat elleni technológiát tartalmaz, amely megakadályozza, hogy a felhasználók hamis e-mailek, weboldalak áldozataivá váljanak. Emellett a frissített URL Advisor jelzi a felhasználóknak, hogy egy link megbízható, avagy gyanús és veszélyes, amely számítógépes kárt okozhat.

 

Az otthon, ahol a drága adatok vannak

A hamis weboldalakkal kapcsolatos félelmek mellett a felhasználókat az is aggasztja, hogy elveszíthetik az otthonaikban lévő csatlakoztatott készülékeiken található privát adataikat (átlagosan 6 készülék csatlakozik fel háztartásonként), köztük például a fotóikat. A kibertanácsadó cég kutatása alapján ez a félelem megdöbbentően erős, jobban nyugtalanítja az embereket a digitális fotóik elvesztése, mint partnerkapcsolatuk felbomlása vagy háziállatuk betegsége. 

 

Mivel ezek az adatok ennyire fontosak az embereknek, ezért az Internet-felhasználók 53%-a tart attól, hogy megtámadja készülékét egy olyan, a közelmúltban világszerte végig söprő WannaCry-járványhoz hasonló zsarolóvírus, amely váltságdíj ellenében vagy még akkor sem oldja fel a titkosítást a készülékeken tárolt adatokról. A Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Total Security a modern háztartásokban élő emberek számára biztosítja a nyugodt digitális életet, hiszen tartalmazza a vállalat anti-zsarolóvírus funkcióját, amely folyamatosan naprakész a legbonyolultabb zsarolóvírusok ellen is.

 

Minden családban vannak titkok és, sajnos a mai modern világunkban az emberek személyiségi jogai gyakran sérülnek az interneten. Emiatt az emberek komolyan félnek attól, hogy adataik illetéktelenek kezébe kerül, mivel a privát eszközökön tárolt adatok némelyike olyannyira szenzitív, hogy a felhasználók 44%-a nem akarja, hogy bárki más is láthassa. A Kaspersky Lab App Lock kiegészítője Android-os telefonokra extra védelmi réteget kínál egy egyedi titkos kóddal, amely megakadályozza, hogy mások hozzáférjenek kényes adatainkhoz. A felhasználók továbbá élvezhetik a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Total Security által integrált Kaspersky Secure Connection szolgáltatást, amely titkosít minden olyan adatforgalmat, ami nem biztonságos Wi-Fi hálózatot vagy érzékeny weboldalakat használ.

 

Gyerekek a jövő otthonaiban

Míg az adatbiztonság és a felhasználó magánéletével kapcsolatban egyértelmű aggályok merülnek fel, addig nem feledkezhetünk meg azokról a „védtelen” családtagokról sem, akik egyre fiatalabb korban csatlakoznak az internetre. Az emberek 60%-a fél attól, hogy a gyerekek esetleg nem megfelelő tartalmat látnak az interneten, ezért a Kaspersky Lab fejlesztői a Kaspersky Total Security legújabb verziójában is elérhetővé tették a vállalat méltán elismert szülői felügyelet funkcióját. Ez lehetővé teszi a szülők számára a háztartásokban lévő digitális készülékek használatának korlátozását, például a hozzáférést felnőtteknek szánt tartalomhoz, obszcén oldalakhoz a Kaspersky Safe Kids szolgáltatással. 

 

„A modern okos készülékeink befolyásolják és megváltoztatják az életünket. Lehetőségünk van általuk a könnyű kapcsolattartásra, tanulásra, kommunikációra bárhol is legyünk, ezért cseppet sem meglepő, hogy otthonainkban jóval több készülék található, mint élőlény. Ugyanakkor a kutatásainkból kiderül, hogy az állandó kapcsolódás aggodalmakkal is jár az online biztonság szempontjából – félünk, hogy csalás áldozataivá válunk, és féltjük gyerekeinket a nem megfelelő tartalmaktól. Ezek azok az aggályok, amelyek életre hívták a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Total Security legújabb verzióinak fejlesztését. Ezek a biztonsági megoldások megvédik a család digitális világát anélkül, hogy megzavarnák az online élményt." – mondta Elena Kharchenko, a Kaspersky Lab Consumer Product Management részlegének vezetője. 

 

Bővebb információt a Kaspersky Internet Security-ről és a Kaspersky Total Security-ről ezen a linken olvashat. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15