Rangos elismeréseket kaptak az ESET megoldásai

A világ legjobbjai között a gyermekbiztonsági szoftver

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 24. 15:17

Az ESET gyermekvédelmi termékeit és macOS biztonsági megoldásait díjazta a világ vezető biztonsági szoftvertesztelője, az AV-Comparatives. A tesztek során a programok hatékonysága, egyszerűsége, felhasználóbarát felépítése és sebessége vívta ki leginkább a szervezet tesztelőinek elismerését. A szakmai körökben ismert SC Magazine pedig az Endpoint Security vizsgálata során minden kategóriában a maximum 5 pontos értékelést adta a terméknek.

 

Gyermekbiztonság online

Az AV-Comparatives kiemelten értékelte az ESET Parental Control for Android megoldását, amely elnyerte az AV-Comparatives Approved Parental Control Award for 2017 díját. Az ESET megoldását is beleértve csak három olyan megoldás létezik világszerte, amely megfelelt a tesztelés követelményeinek és megkapta a szervezet hitelesítését.

 

 

A szoftver távol tartja a gyermekeket a felnőtt oldalaktól, és megvédi a szerencsejátékra buzdító, vagy a fegyvereket reklámozó tartalmaktól. Az AV-Comparatives tesztjén a 2000, gyermekeknek nem ajánlott oldal 98%-át blokkolta az ESET programja. 

 

Az ESET Parental Control for Android segíti a szülőket abban a törekvésükben, hogy gyermekeik számára könnyen ellenőrizhető biztonságos online böngészést biztosítsanak, megfelelő szabályok szerint kezelhessék az alkalmazásokat és weboldalakat, illetve a gyermekekkel együtt dönthessék el, hogy melyikhez nem ajánlatos a hozzáférés.

 

 

Biztonság MacOS rendszeren

Ahogy egyetlen operációs rendszer, úgy az Apple OS X környezet sem kártevőálló és számos vírus, sebezhetőséget kihasználó kártékony kód fenyegeti napjainkban. Elég például csak a nemrégiben megjelent FruitFly zsarolóvírust említeni, amely elzárja a felhasználókat adataiktól.

 

A kifejezetten macOS felhasználóknak szánt ESET Cyber Security Pro egy teljes értékű megoldás, amely biztonságos internetezést, illetve a vírusok, kémprogramok és más kártevők ellen is védelmet kínál. Az adathalászat elleni funkcióval biztonságosan kezelhetők az olyan személyes adatok, mint a felhasználónevek, jelszavak és banki adatok. A program megkapta az AV-Comparatives hitelesítését és ajánlását, illetve a független szervezet elismerően nyilatkozott az egyedi fájlok vizsgálatának lehetőségéről, az egyszerű hozzáférés kezelésről és a szülői felügyelet funkcióról. A szervezet kiemelte a szoftver átlátható felépítését és könnyű kezelhetőségét is: „az ESET programja az egyszerű telepítés után minden beavatkozás nélkül működik, és csak akkor figyelmezteti a felhasználót, ha szükséges.” 

 

Az AV-Comparatives eloszlatta a Mac-felhasználók azon aggodalmát is, amely szerint egy külső szoftver jelentősen lassítaná a gépüket, megerősítve, hogy a program működése számottevően nem befolyásolja hátrányosan a napi működéshez szükséges teljesítményt, és nem csökkenti az internet elérés sebességét sem.

 

Vállalati szegmensből is ötös

Az SC Magazine értékelésében az ESET Endpoint Security vállalati termék minden kategóriában a legmagasabb ötös értékelést kapta. A szakmai magazin a fogyasztói termékekhez hasonlóan itt is a könnyű használhatóságot és a teljes körű átfogó védelmet emelte ki, és ár-érték arányban is az ajánlott megoldások közé sorolta a terméket.  A szakértők is kiemelték az ESET Endpoint Security azon tulajdonságát, hogy a mesterséges intelligencia segítségével proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen kártevők ellen is, így felhasználóink az olyan új fenyegetések ellen is védve vannak, melyek ellenszerét még senki sem készítette el.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05