3 konkurensét vette meg idén nyáron a Szallas.hu

A diszkontáras piacon tör vezető szerepre a Szallas.hu Csoport

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 7. 13:41

A tavalyi évben 8,1 milliárd összforgalmat elérő, kedvezményes szálláscsomagok online piacán vásárolt be a Szallas.hu Csoport: a 2017. augusztus 31-ével záródó akvizíciók keretében a csakutazas.hu, a nemaradjle.hu és sporoljvelem.hu oldalakat vette meg a cég.

A GKI Digital 2017 áprilisában készített kutatása alapján a hazai kedvezményes szálláscsomagokat kínáló kuponos oldalak forgalma 2016-ban kb. 8,1 milliárd forintot tett ki. A Szallas.hu Csoporthoz tartozó Szallasguru.hu egyike a meghatározó piaci szereplőknek, részesedése mintegy 20 százalék volt tavaly. „Határozott célunk, hogy a hazai online szállásközvetítői szegmens mellett az akciós utazások piacán is első helyet szerezzünk. S habár a Szallasguru.hu forgalma évről évre dinamikusan növekszik, úgy ítéltük meg, hogy a folyamatot akvizíciók révén gyorsítjuk fel, melyet kizárólag saját tőkéből finanszírozunk” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A 2017. augusztus 31-ével lezárult tranzakciókban a Szallas.hu a diszkontáras közvetítői piac három szereplőjét akvirálta, melyek 2016-ban együttesen közel 1 milliárd forint értékben adtak el akciós szálláshelyeket. A sporoljvelem.hu-t a cég már a Szallasguru.hu oldalba integrálta, míg a nemaradjle.hu és a csakutazas.hu szolgáltatások továbbra is saját arculatukkal, márkanevüket megőrizve, de már a Szallas.hu Csoport informatikai infrastruktúráján érhetők el. „A nemaradjle.hu és a csakutazas.hu esetében azért döntöttünk a brand továbbvitele mellett, mert már jól bevezetett, erős márkákról van szó, jelentős ügyféltáborral és aktív közösségi jelenléttel. A mostani felvásárlások eredményeként egyébként felhasználói adatbázisunk átlépte a 2 millió főt, így az online turizmus területén egyedülálló eléréssel rendelkezünk” – tette hozzá Szigetvári József. 

 

„Ezen a piacon már nagyon nehéz bővülni, ezért úgy láttuk, hogy eljött a konszolidáció ideje. Örülünk, hogy a márkákat egy olyan dinamikusan növekvő csoport viszi tovább és teszi még ismertebbé, mint a Szallas.hu” – mondta Rinner Gyula a nemaradjle.hu és a csakutazas.hu korábbi társtulajdonosa.

 

Már külföldön is nézelődnek

A Szallas.hu sikeres nemzetközi terjeszkedésének eredményeként – a cég immár 5 országban rendelkezik saját képviselettel – a jövőben egyre több magyar utazó számára biztosít majd akciós külföldi szálláshelyeket hazai diszkontáras közvetítői oldalain. „Mindezek mellett továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy akár Magyarországon, akár külföldön a klasszikus piacszerzés eszközein túl akvizíciók révén növekedjünk, ezért a jövőben további Szallas.hu felvásárlások várhatók, melyeket ugyancsak saját tőkéből kívánunk finanszírozni” – mondta Szigetvári József.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15