Azonnali készülékelemzést és gyártóüzemi együttműködést biztosító új eszközöket fejlesztett a Rockwell Automation

Az új termékeknek köszönhetően gyorsabban végezhetnek a hibaelhárítással a gyártóüzemek dolgozói és a támogató csapatok

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 7. 08:31

Az okos készülékek számos csatlakozást létesítettek az ipari üzemeltetés különböző pontjain, így hatékonyabbak a dolgozók az üzemben és az elosztott munkaállomásokon. A digitális átállás folyamatában lévő gyártók közül sokaknak nagyon időigényes ezeknek a modern eszközöknek az üzembe helyezése, valamint túl sok erőforrást kell a szükséges adatok dekódolására és a megfelelő alkalmazottakhoz való eljuttatására fordítani.

A Rockwell Automation a FactoryTalk Analytics for Devices készülékkel és a FactoryTalk TeamONE Standard Edition alkalmazással lehetővé teszi a gyártóüzemi csapatok számára, hogy még gyorsabban hozhassanak még jobb döntéseket. Ezek a használatra kész megoldások minimális konfigurálást igényelnek, és az általános karbantartási problémák gyorsabb megoldásával minimálisra csökkentik a nem tervezett kiesési időt. A készülék és az alkalmazás segítségével lerövidül a karbantartó csapatok reakcióideje, a döntéshozók pedig az ipari berendezések és rendszerek állapotáról és diagnosztikájáról készített elemzéshez kapnak hozzáférést.

 

„A termékek tervezésénél az egyszerű használat volt az elsődleges szempont” – hangsúlyozta Michael Pantaleano a Rockwell Automation globális üzleti menedzsere. „Szorosan együttműködtünk az ügyfeleinkkel, és bebizonyosodott, hogy egy azonnal elérhető alkalmazás és egy skálázható analitikai készülék, amely rögtön üzemkész már az első perctől, értéket teremt. A Rockwell Automation elkötelezett, hogy olyan eszközöket tervezzen, amelyeket az ügyfelek jelenlegi csapattagjai is könnyen tudnak kezelni. Ezzel a két termékkel a karbantartó csapatok gyorsan feltérképezhetik a készülékek állapotát és jobban együtt tudnak működni a részletes információ birtokában.”

 

Ezek a megoldások már az új, előfizetéses Rockwell Automation termékek csoportjába tartoznak. A bevezetés folyamatát még egyszerűbbé teszi az új e-kereskedelmi portál, ahol az új megoldások elérhetők. Az előfizetések és a felhasználói fiókok egyetlen önkiszolgáló portálon keresztül kezelhetők.

 

FactoryTalk TeamONE alkalmazás

A Rockwell Automation Standard Edition néven adta ki a FactoryTalk TeamONE alkalmazás új változatát, amely az átlagos javítási idő (mean time to repair - MTTR) csökkentésére összpontosít. Az új verzió egy riasztási modult is tartalmaz, hogy a csapatok az aktív riasztási részletek alapján tudjanak együttműködni. A felhasználók így egyszerűen átláthatják az összes aktív riasztást. Új részleteket is megtekinthetnek, hozzáadhatnak és megoszthatnak, hogy a riasztási információkat kontextusba helyezve javítsák a csapat együttműködésének hatékonyságát. Az azonnali beavatkozást igénylő riasztások megoszthatók az érintett csapattagokkal vagy az egész csapat számára is posztolhatók, hogy csoportosan lehessen kezelni és megoldani a problémákat.

 

 

Az „okos csomópontként” működő FactoryTalk TeamONE alkalmazás nem igényel szervert, felhő átjárókhoz kapcsolódó készüléket vagy IT üzembehelyezést ahhoz, hogy hasznot termeljen a gyártók számára, és a digitális átállás folyamán egyre sokoldalúbban alkalmazható. Az alkalmazás már letölthető az Apple App Store-ból és a Google Play áruházból, egy új fiók regisztrációja pedig csak pár percet vesz igénybe.

 

Az új Standard Edition éves előfizetéssel érhető el és kibővíti az ingyenes verzióban található funkciókat. A 2016-ban kiadott FactoryTalk TeamONE Free Edition alkalmazás szinte azonnali esemény- és készülékadatokat szolgáltat az üzemi karbantartó csapatoknak, beleértve a mérnöki, kereskedelmi és IT dolgozókat is. Az ingyenes verzióval elhárulnak azok az akadályok, amelyek az ipari csapatok együttműködésének és annak az útjában állnak, hogy a problémákat gyorsan, kontextusba helyezett üzemi adatok (például trendek és készülékállapotok) ismeretében oldhassák meg. Az ingyenes verzió a következő modulokat tartalmazza: Események, Készülékállapotok, Csapat Üzenőfal, Tudásbázis, Faliújság, Csevegés és Trend (Grafikon) modul. A FactoryTalk TeamONE alkalmazással az ügyfelek akár előfizetéssel rendelkező és ingyenes verziót futtató felhasználókat is összeköthetnek.

 

FactoryTalk Analytics for Devices készülék

A FactoryTalk Analytics for Devices egy nagy igénybevételre tervezett készülék, amely segít megelőzni a költséges kiesési időket és proaktív készülékállapot-azonosítással növeli a termelékenységet. Egy tápkábelhez és a helyi vezérlőrendszerhez csatlakoztatva a készülék perceken belül megkezdi az elemzések összeállítását.

 

 

A csatlakozás után az alkalmazás észleli a hálózathoz kapcsolódó automatizációs eszközöket, de úgy, hogy közben nem befolyásolja a teljesítményüket. A gyártóüzemi csapatok így személyre szóló felhívásokat kaphatnak, azonnal megjeleníthetik a készülékeket és egy gépi tanulásra alapozott csevegő bothoz is hozzáférnek. A készülék folyamatosan elemzi a hálózat berendezéseit és megtanulja, mi fontos a felhasználók számára, hogy aztán javaslatokkal segítsen a karbantartói és mérnöki csapatoknak megelőzni a nem tervezett kiesési időket és lerövidíteni a rendszerek javítási idejét.

 

„Az ügyfeleink éppen keresik az utat, hogyan indulhatnának el az Ipar 4.0 irányába, az analitika és az ipari dolgok internete felé” – összegezte Pantaleano. „Ez a készülék egy remek kiindulópont, hiszen már az első perctől kézzelfogható eredményekkel segíti az ügyfeleinket.”

 

A FactoryTalk Analytics for Devices készülék képes bármelyik EtherNet/IP berendezést érzékelni és alap szinten elemezni. A készülék ezenfelül részletes elemzést nyújt több mint 2.000 Allen-Bradley berendezéshez. A készülék ára tartalmazza az első év előfizetését is. Javasolt az előfizetéseket folyamatosan megújítani, hogy az ügyfelek megkaphassák a frissített elemzéseket, funkciókat és a harmadik fél által gyártott berendezésekre is kiterjedő terméktámogatást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15