Két azonnali forgatási támogatásról döntött az NMHH Médiatanács

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 14. 11:54

A Fekete Lyuk egykori budapesti szórakozóhely és az orrszarvúvédelem témáiban forgatási költségekre összesen 2,4 millió forint támogatást szavazott meg e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület döntött három rádiós frekvenciát érintő ideiglenes hatósági szerződés megkötéséről, illetve pontosította a szolnoki médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívását és módosította annak beadási időpontját.

Két forgatási támogatást szavazott meg összesen 2,4 millió forint értékben a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán. Klacsán Gábor a Fekete Lyukról tervez filmet, ahol kibontakoztak a „kulturális rendszerváltozás” előzményei, és ehhez interjút készít Nagy Gyulával, aki létrehozta és üzemeltette a nyolcvanas évek magyar undergroundjának kultikus helyét. A természetfilmes Molnár Attila Dávid a Franciaországban élő Anton Molnar (Molnár Antal) jótékonysági aukcióját rögzítheti október elején Berlinben: a magyar származású festőművész egy orrszarvút, fajának egyik utolsó képviselőjét örökítette meg. A festmény iránt hatalmas az érdeklődés, a művész ennek segítségével pártfogolná a bajba jutott élőlényeket. A pályázatok feltétele, hogy a támogatottaknak indulniuk kell a forgatott anyaggal a mecenatúraprogram következő dokumentum-, illetve ismeretterjesztő filmes pályázatán.

 

A Médiatanács hozzájárult a Helikon Rádió Kft. kérelméhez, és szeptember 14-től november 12-ig további hatvan napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós frekvenciák vonatkozásában az azokat jelenleg is működtető médiaszolgáltatóval. Kérelmére az október 22. és december 20. közötti időszakra ugyancsak hatvan napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt a tanács a Paks 96,3 MHz helyi rádiós frekvenciát működtető Rádió 96,3 Kft.-vel, amely Fortuna Rádió néven sugároz a vételkörzetben.

 

A testület módosította a július 31-én közzétett Szolnok 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását: jogi szempontból precízebb megfogalmazást alkalmaz, hogy a pályázók egyértelműen tájékozódhassanak a beadási kritériumokról. A módosított szolnoki pályázati felhívás értelmében a beadás új időpontja – szeptember 28. helyett – november 13., hétfő.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05