Újabb funkcióval erősít a Microsoft Teams

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 18. 13:37

Az Office 365 szoftvercsomagot használó oktatási intézmények és vállalati ügyfelek számára elérhetővé válik a Microsoft Teams vendégfunkciója, amellyel az egy-egy projekten dolgozó csapatok számára könnyebb lesz a külső szakértők bevonása a feladatokkal kapcsolatos kommunikációba – jelentette be a Microsoft.

A vendégkapcsolat egy olyan hasznos funkció, amely segítségével biztonságos módon lehet kommunikálni külső felhasználókkal. Használata különösen akkor lehet fontos és hasznos, ha egy cég szabadúszókat, szervezeten kívüli szakértőket vagy alvállalkozókat alkalmaz egy projektben, akik egy csapatban tevékenykednek saját dolgozóival. Ilyen esetben a gördülékeny csapatmunkán kívül az adatbiztonság is elsődleges fontosságú, ezért az illetékes informatikusok Microsoft Teams-ben minden eddiginél könnyebben tudják kezelni a hozzáféréseket.

 

 

Az Office365 üzleti előfizetőei számára 2017 tavasza óta ingyenesen elérhető alkalmazás alaposan átformálta a vállalkozásokban folyó csapatmunkát. Az egy-egy feladat megoldásán tevékenykedő dolgozóknak ugyanis már nem kell véget nem érő megbeszéléseken, számtalan egyeztetésen részt venniük, hogy egy bonyolult és hosszadalmas munkafolyamat végén eredményt érhessenek el. A chatalapú alkalmazás segítségével nem csupán privát- vagy az egész csapatnak szóló üzeneteket lehet küldeni, hanem mód van képek, fájlok, gifek beillesztésére, szavazásra az egyes üzenetek címkézésére, kiemelésére is. Emiatt minden csapattag naprakész információkhoz juthat az adott témában és bármikor visszakeresheti az előzményeket.

 

Az alkalmazást is tartalmazó Office 365 szoftvercsomagnak jelenleg 100 millió aktív felhasználója van világszerte. A Microsoft Teams a világ 181 országában, 25 nyelven elérhető és 125 ezer vállalkozás, többek között az Alaska Airlines, a ConocoPhilips olajtársaság, vagy a Deloitte használja projektjeik megvalósításához. Magyarországon idén a világ legnagyobb diákszervezetének számító AIESEC magyar tagozata is a Microsoft Teams mellett döntött, aminek hatására már az első hónapban 40 százalékkal csökkent Messenger- és e-mail forgalmuk.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09