Dr. Dolowschiák Márk vezeti a Stratis információbiztonsági üzletágát

forrás: Prím Online, 2017. október 13. 10:45

A Stratis Vezetői Informatikai Tanácsadó Kft. az elmúlt évek stratégiáját folytatva újabb cég üzleti kompetenciáit vonja be a portfoliójába. Az utóbbi időszak hasonló célú cégfelvásárlásait követően október elejétől a B-Trust iSEC információbiztonsági szaktanácsadócéggel működnek szorosan együtt, a B-Trust iSEC vezetője, Dr. Dolowschiák Márk pedig egyúttal a Stratis újonnan létrejövő információbiztonsági üzletágának vezetője lesz.

A biztonsági tanácsadás korábban is része volt a Stratis kínálatának, de a piaci tendenciák azt diktálják, hogy az eddigieknél is jobban fókuszba kell helyezni ezt a területet. „A technológiai fejlődés gyors piaci átalakulást diktál, az automatizálás robbanásszerű fejlődése, a „dolgok internetének” (IoT) és a felhő alapú megoldásoknak térnyerése egyre több, újszerű információbiztonsági kockázatot jelent, és ügyfeleink elvárják, hogy szolgáltatásaink szerves részeként segítsünk ezeket kezelni” – magyarázza az új, információbiztonsági üzletág létrehozásának indokoltságát Juhász Miklós alapító, aki a külső cégek integrálásáért felelős partnerként segíti a Stratis bővülését.   

 

A B-Trust iSEC mostani csatlakozásával olyan új kompetenciákkal bővül a Stratis üzleti portfoliója, mint az EU-s Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) való megfelelőség kialakítása, biztonsági adattárházak létrehozása, adatszivárgási megoldások bevezetése, illetve a hazai piacon egyedülállónak számító IT biztonsági szervezetek költséghatékonysági szempontból történő átvilágítása. „Természetesen klasszikus információbiztonsági szolgáltatásokat is nyújt az új üzletág, így a szolgáltatások között szerepel többek között ISO/IEC 27001:2015 szabvány szerinti tanúsításra való felkészítés, biztonsági szabályzatok és folyamatok kialakítása, biztonsági stratégia létrehozása, illetve biztonsági auditok elvégzése. Folyamatosan figyeljük a piaci tendenciákat és ezekhez alkalmazkodva hozunk létre új szolgáltatásokat a kínálatunkba” – mondja el az új üzletág stratégiai terveivel kapcsolatban Dr. Dolowschiák Márk, üzletágvezető. Az IT-biztonsági szakember különösen intenzív piaci növekedésre számít az Industry4.0, vagyis az iparban, gyártó cégeknél végbe menő informatikai fejlesztések biztonságának megteremtésében, de ugyanilyen rapid igénynövekedés várható például az egészségügy informatikai fejlesztéseinek (eHealth) következtében is.

 

„Olyan gyártókkal bővült most a Stratis kínálata, mint a legnagyobb hazai IT-biztonsági szoftvergyártócég, a BalaBit, vagy a világ legnagyobb IT-biztonsági cégének számító McAfee. Ezt a termékpalettát projektjeinken integrálva fogjuk használni, ami egyedülálló szolgáltatási kínálatot jelent a hazai piacon” – mondja el Dr. Dolowschiák Márk.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05