Felhő infrastruktúra nélkül nehéz lesz versenyben maradni az Oracle tanulmánya szerint

forrás: Prím Online, 2017. október 13. 11:54

Egy 1610 informatikai szakember megkérdezésével készült tanulmány szerint az elmúlt negyedévben jelentősen növekedett azon vállalatok száma, amelyek felismerték és igénybe veszik a felhő infrastruktúra szolgáltatások nyújtotta üzleti lehetőségeket. 

A korábbi hasonló (2017 júniusi) tanulmány óta 10%-kal többen, a válaszadók közel háromnegyede (72%) gondolja úgy, hogy a felhős infrastruktúra szolgáltatások (IaaS – Infrastructure as a Service) megkönnyítik az innovációt. A válaszok 68%-a szerint az IaaS jelentősen javítja az üzleti folyamatok sebességét és rendelkezésre állását is. Ez 20%-os növekedés az előző negyedéves kutatás óta.

 

A válaszadók több mint fele (56%) úgy tapasztalta, hogy a vállalaton belül a felhőre való átállás miatt nőtt a termelékenység, 46%-uk szerint az átállás következtében az IT részlegeknek több lehetőségük van magasabb hozzáadott értékű feladatokon dolgozni. 

 

A tanulmány azt is megállapította, hogy a cégek 66%-a szerint azok a vállalatok, amelyek nem fektetnek infrastruktúra szolgáltatásokba nehezen fognak lépést tartani a felhő szolgáltatásokat kiaknázó versenytársakkal. A kutatásból az is kiderült, hogy a felhő infrastruktúrára váltás jelentősen lecsökkentette az új alkalmazások és szolgáltatások bevezetési idejét, valamint az üzemeltetési költségeket a válaszadók 68%-a szerint.

 

 

James Stanbridge, az Oracle IaaS termékekért felelős európai és ázsiai alelnöke szerint: „A kutatás megerősíti, hogy a felhő infrastruktúrába történő beruházások kifizetődnek. A cégek az IT részlegen túlmutató előnyöket könyvelhetnek el, mint például a termelékenység növekedése, és több lehetőséget kapnak, hogy új értéket teremtő projektekkel foglalkozzanak a működés szimpla fenntartása helyett. A megismételt kutatások során a válaszadóknak egyre nagyobb százaléka ismeri el az IaaS előnyeit. Emellett azonban a felhő infrastruktúrától ódzkodó kisebbségnek komolyan számolnia kell azzal a veszéllyel, hogy lemarad agilisabb riválisai mögött.”

 

A válaszadók 20%-a szerint az infrastruktúra szolgáltatások segítenek megújítani és átalakítani piacaikat és előnyre szert tenni versenytársaikkal szemben. 

 

A kutatásról

Az Oracle a Longitude Research vállalatával együttműködve 1610 IT szakembert kérdezett meg Ausztráliában, Németországban, Indiában, Olaszországban, Malajziában, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban arról, mi a véleményük a felhő infrastruktúrákról, és hogy mit változtatnának rajtuk adott esetben. A kutatás teljes egészében letölthető innen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15