Számos díjat ítéltek oda az LG-nek a 2018-as CES bírái

forrás: Prím Online, 2017. november 15. 11:29

Az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) számos innovációs díjjal ismerte el a hamarosan induló 2018-as CES fogyasztói elektronikai vásár alkalmából az LG Electronics (LG) úttörő technológiai és formatervezési innovációit. Ezen belül a legtöbb elismerést a dél-koreai vállalat 2018 januárjában bemutatandó új OLED televíziói és okoshűtői érdemelték ki.

Az LG OLED TV-i, háztartási készülékei és zászlóshajó okostelefonjai immár hatodik egymást követő évben nyerik el a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai vásárán, a CES-en bemutatott leginnovatívabb termékeknek kijáró, az iparág szakértői által odaítélt innovációs díjat. A vállalat 12. alkalommal érdemelte ki az iparág legrangosabb elismerésének számító, a legjobb innovációnak járó díjat (Best of Innovations Award) is, amelyet egy új, egyedülálló, a jövő évi rendezvényen bemutatandó termékének ítélt oda a zsűri.

 

A dél-koreai vállalat teljesítményét ezúttal nyolc olyan kategóriában ismerték el, amelyet igen éles iparági verseny jellemez:

  • háztartási gépek,
  • otthoni audio- és videoeszközök,
  • mobiltelefonok, a mobiltelefon-kiegészítők,
  • kijelzők,
  • okosotthonok,
  • digitális képalkotás,
  • számítógépes perifériák,
  • beágyazott technológiák

 

A díjnyertes készülékek között az LG SmartThinQ okosotthon-technológiával felvértezett Door-in-Door hűtőszekrényei, valamint a tökéletes fekete és a még szélesebb színskála megjelenítése mellett a legnagyobb betekintési szöget kínáló OLED televíziói több elismerést is begyűjtöttek. Szintén a díjazottak között van az LG új mosó-szárító gépe, egy továbbfejlesztett videóprojektor, több 4K UHD okostévé és számos más termék, amelyeket a 2018-as CES-en mutatnak majd be. 

 

 

 

A CTA által támogatott és az Amerikai Ipari Formatervezők Szövetsége (Industrial Designers Society of America) által jóváhagyott CES innovációs díjakat minden évben egy elismert ipari formatervezőkből, mérnökökből és szakújságírókból álló bizottság ítéli oda, ráirányítva a figyelmet a mérnöki munka, a formatervezés és a technológia termékfejlesztésben testet öltő újdonságaira. Ez a testület olyan különböző szempontok alapján hozza meg a döntését, amelyek a felhasználói értéket és az esztétikai szempontokat éppúgy felölelik, mint azt, hogy az adott termék mennyiben képvisel innovatív formavilágot és mennyiben járul hozzá a fogyasztó életminőségéhez.

 

A 2018-as CES innovációs díjait elnyert LG-termékek listáját a vállalat sajtótájékoztatóján teszik majd közzé 2017. január 8-án, 8:00 órakor, Las Vegasban.

Kulcsszavak: CES 2017 LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05