Az 50 éves AccorHotels szakít a hagyományokkal

forrás: Prím Online, 2017. november 20. 18:25

Az AccorHotels 2017. november 19-én ünnepelte fennállásának 50. születésnapját. A jeles évfordulón a szállodacsoport új szolgáltatást jelentett be, amely szakít a hagyományos felfogással, miszerint a szállodáknak kizárólag a messziről érkezőket kell szolgálniuk. 

A cég a most elindított AccorLocal applikációval az AccorHotelshez tartozó szállodák közelében lakók számára is 24 órában elérhetővé teszi a helyi vállalkozások szolgáltatásait – a virágüzlettől kezdve a péken és ruhatisztítón át egészen a csomagküldésig. Másrészt pedig az applikációval a hotelek bizonyos szolgáltatásai (mint például a gyógyfürdő, masszázs, uszoda, jógaórák, co-working, elvihető reggeli) a szállóvendégek mellett a környéken élők számára is elérhetőek lettek. Az egymásra találást segítő AccorLocal applikáció jelenleg több mint 250 szállodában tölthető le Franciaországban, de a tervek szerint 2018-ban egész Európában, majd szerte a világon elérhetővé válik.

 

A jubileumi rendezvénysorozat keretében az AccorHotels tűzoltókat, tanárokat, tanulókat, nővéreket és helyi művészeket látott vendégül világszerte, ezzel ünnepelve a mindennapok hőseit, akik munkájukkal éltetik a helyi közösségeket. Ez volt a világ egyik legnagyobb születésnapi partija, ami jó alkalom volt arra, hogy a világszerte 250 000 munkatársat foglalkoztató szállodacsoport örömet szerezzen 90 000 vendégnek. Összesen 2 000 szállodában szerveztek eseményeket a helyi közösség számára, 6 650 ingyenéjszakával, 1000 gálavacsorával, villásreggelivel, 250 koncerttel és más különleges programmal várták a vendégeket. Magyarországon a cégcsoport mind a 17 szállodája, így a Sofitel, az MGallery by Sofitel, a Novotelek, Mercure-ök, Ibisek, Ibis Style-ok is bekapcsolódtak a programba.

 

Az Ibis Aero-ban a közösségi kertet művelő helyieket látták vendégül, a Mercure Budapest Korona karácsonyi vásárt szervezett, a Sofitel meghívottjainak pedig lehetőségük volt kipróbálni a szálloda úszómedencéjét és jógaóráit. Mindemellett számos hotel nyílt nap keretében nyújtott betekintést kulisszatitkaiba: a Novotel Székesfehérvárban a látogatók például több munkakörben is kipróbálhatták magukat a hotel dolgozójaként, a Hotel Nemzeti Budapestben pedig Görbe Márk művészettörténész, a hotel alapítójának szépunokája tartott idegenvezetést a látogatóknak. A jubileumi eseménysorozat kiváló alkalmat adott arra, hogy a szállodák megmutathassák adottságaikat, arra bíztatva ezzel a helyi lakosokat, hogy gyakrabban, akár szobafoglalás nélkül is keressék fel helyszíneiket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15