Családbarát vállalat a Ricoh

forrás: Prím Online, 2017. november 24. 10:39

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát Vállalat elismerését kapta meg a Ricoh a középvállalati kategóriában.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013 óta hirdeti meg Családbarát Vállalat pályázatát, amellyel célja azon jó gyakorlatok bemutatása, amikor a családbarát szemléletre a munkáltatók is odafigyelnek, értékként kezelik azt, és beépítik CSR stratégiájukba. A mozgalom olyan vállalatok számára adományoz díjat, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

 

A Ricoh Hungary számára kiemelten fontos a munka-magánélet egyensúlya, a családosok számára is vonzó munkakörnyezet megteremtése. Ezen értékeket szem előtt tartva vezette be 2013-ban a vállalat a heti 3 nap távmunka lehetőségét, mely nagyban megkönnyíti nemcsak a kisgyermekesek munkavégzését, hanem akár idős szülőt vagy beteg házastársat ápoló kollégákét is. A fontos intézkedések közé tartozik még a családbarát cafeteria elemek, egyéb támogatási rendszerek bevezetése és a dolgozók körében igen népszerű családi programok szervezése is.

 

„A Családbarát Vállalat elismerés azért fontos számunkra, mert lehetőséget teremt arra, hogy akár szülői feladatokat ellátó, akár otthoni gondozást segítő kollégákat is cégünk értékes tagjainak tudhassuk. Hiszünk abban, hogy a családi élet egyensúlya a munka végzés hatékonyságában is kifizetődik.” - mondta az elismerés átvételekor Kustos Ferenc a Ricoh Hungary kereskedelmi igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05