2017-ben a Frost & Sullivan az ABB-nek ítélte oda ”Az Év Vállalata” díjat

forrás: Prím Online, 2017. november 27. 10:16

Az ABB a Frost & Sullivan ”Az Év Vállalata - 2017” díját egy, a jövő kihívásait szem előtt tartó újításának, a DCS (Distributed Control System = elosztott intelligenciájú folyamatirányító rendszer) portfóliójának, és a portfolió az ügyfelek teljesítményére gyakorolt pozitív hatásának köszönhetően kapta. 

A díj az ABB digitalizálásban betöltött vezető szerepét ismeri el mind az ipari, mind a nem ipari automatizálási beszállítók ellenében. A díj indoklása kiemeli, hogy az ABB megfelel az ügyfelek azon elvárásainak, hogy teljesítménynövekedést érhessenek el kedvezőtlen piaci viszonyok között, és amikor a feldolgozó- és energiaiparban a termelőeszközök állománya korábban nem látott nagyságrendet és komplexitást ért el.

 

A Frost & Sullivan rámutat, hogy az ABB feltörekvő piaci megjelenése és terjeszkedése jelentősen hozzájárult, hogy 2016. évi 20,5%-os piaci részesedésével uralni tudja a DCS piacot. Megjegyzik, hogy az ABB két legnagyobb versenytársa 15,2%-os, illetve 14,5%-os piaci részesedéssel rendelkezik. “Az ABB az energiaipari végfelhasználók szegmensében biztosan uralja a DCS piacot” – emeli ki a Frost & Sullivan jelentése. “Szaktudása olyan innovatív megoldások kifejlesztésében, amelyek kielégítik az energiaipar és az energiaigényes iparágak, így például az olaj- és gázipar, a közműszolgáltatási szektor, a bányászat igényeit, megerősítette jelentős globális piaci részesedését. Az ipari automatizálási piacon az ABB rendelkezik a legjobb és legszélesebb DCS-portfólióval. A vállalat ügyféligényekre szabott vezérlési platformokat kínál ügyfeleinek. Ezek közé tartozik az ABB Ability System 800xA, az ABB Ability Symphony Plus, a Freelance és a Compact Product Suite.”

 

„A több mint 70 millió hálózatra kapcsolódó készüléket és 70 000 vezérlőrendszert magában foglaló kiépített bázisával, valamint az évi 1,5 milliárd dolláros kutatás-fejlesztési befektetésével az ABB vezető szerepet játszik a feldolgozó iparágakban zajló digitális átalakításban” – nyilatkozta Bernhard Eschermann, az ABB Ipari Automatizálás divíziójának technológiai igazgatója. 

 

“Kivételesen jó helyzetben tudunk értéktöbbletet teremteni a ügyfeleink számára az iparág-szerte bevált gyakorlatok megosztásával és a megoldások végfelhasználói igényekre szabásával. Az ABB-vel partneri kapcsolatokat kiépítő ügyfelek hozzáférhetnek a több évtized során kifejlesztett, már jól bevált digitális megoldásainkhoz, amelyek segítségével korábban nem tapasztalt termelékenység- és teljesítményjavulást érhetnek el.”   

 

 

A Frost & Sullivan piackutató cég elemzői az ABB sikerét a vállalat piaci megatrendekhez igazodásának, illetve annak tulajdonítják, hogy olyan iparág-specifikus DCS-megoldásokat fejleszt, amelyek megfelelnek a különböző végfelhasználói szegmensek igényeinek is, amivel új lehetőségeket és többletértéket teremt ügyfelei számára.  Az elemzők szerint ez segíti az ABB-t abban, hogy megelőzze a versenytársait, és megőrizze vezető szerepét a DCS piacon. A piaci növekedést ösztönző kínálatának köszönhetően, amely sorában ott találhatók például a magas szintű vezérlési stratégiák, a szoftver-alapú szolgáltatások, a hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatások, az életciklus-költségek optimalizálása, az ABB jó pozíciókkal rendelkezik vezető helyének megőrzéséhez. 

 

“Mialatt számos versenytársa az utóbbi években nem tudta fokozni a növekedési ütemét, az ABB teljes gőzzel halad előre, és sikeresen támaszkodik a meglévő, kiépített bázisára” – zárja értékelését a Frost & Sullivan jelentése. 

 

A díj külön méltatta az ABB Ability platform 2017. évi piacra dobását, amely átfogó, egységes és iparágakon átnyúló digitális opciókat kínál az ügyfelek számára. A platform elindítása, továbbá a több mint 180, egyedi célpiaci igényekre szabott ABB Ability megoldás biztosítja az ABB vezető szerepét a digitalizációban, illetve, hogy ügyfelei kimagasló működést érhessenek el.  Az is az ABB rendszere mellett szól, hogy öntanulással javítható az adatgyűjtés, illetve több feladat megoldására képes, mint a rivális rendszerek; ez – a Frost & Sullivan szerint – kiemeli az ABB-t a versenytársai közül.

 

A jelentés dicséri az ABB Ability Collaborative Operations Centereket (kollaborációs üzemeltetési központok) is, amelyek segítségével az ABB ügyfelei javíthatják teljesítményüket. Ez azt jelenti, hogy a vevő a hét 7 napján, a nap 24 órájában kapcsolatba léphet az ABB központban lévő szakembereivel, akik távdiagnosztika és -analitika segítségével még az előtt megoldják a felmerült problémát, hogy azok meghibásodást vagy üzemzavart okoznának. Hasonlóan nagyra értékelik az ABB életciklust átfogó szervizpolitikáját is, amely meghosszabbítja az ügyfelek beruházásainak hasznos élettartamát, valamint a maga nemében egyedülálló Value Provider Programot is, amelynek keretében az ügyfelek a végfelhasználó közelében működő viszonteladókon keresztül érhetik el az ABB kiváló minőségű termékeit és szolgáltattatásait.   

 

Az ABB az integrált energetikai és automatizálási megoldások vezető szállítója, és egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a feldolgozóipari és energetikai vállalatokkal való együttműködésben, amelyeknek köszönhetően partnerei fenntartható módon tudják javítani működésüket. Integrált és biztonságos digitális rendszereket, szolgáltatásokat és megoldásokat szállít az ipari létesítmények automatizálásához és teljesítményük optimalizálásához.

 

Ugyancsak nagyra értékelték, hogy az ABB egyike annak a két vállalatnak, amely automatizálási, elektronikai és informatikai fővállalkozóként (Main Automation, Electrical and Information Contractor /MAEIC) működik. Az ilyen fővállalkozói szolgáltatás – az egy kézben összpontosuló felelősségeknek köszönhetően – elősegíti, hogy csökkenjen az új projektek költsége, átfutási ideje és kockázata. A kockázatok csökkenését a digitális megoldások, mint például a felhő alapú tervezés, a konfigurálható I/O csatornák, is erősítik, amelyek leválasztják a szoftvertervezést a hardvertervezésről, felgyorsítják a projekt végrehajtását, és minimálisra csökkentik a kései fázisban születő módosítások hatását. 

 

A díj azt is méltatja, hogy az ABB – gyorsabban, mint számos más automatizálási megoldásokat szállító vetélytársa – felismerte annak szükségességét, hogy invesztálni kell a startup vállalkozásokba, így támogatva az innovációt és a digitális termékkínálat gyors kibővítését. Az ABB és a Microsoft 2016 októberében bejelentett együttműködését a Frost & Sullivan úgy értékeli: az ABB élen halad az alkalmazások szélesebb ökoszisztémájának kiépítése felé, ami szintén a digitális kiválóság irányába mutat.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05