A LEV3LUP csapat nyerte a robotika világverseny miskolci fordulóját

forrás: Prím Online, 2017. december 19. 08:16

Izgalmas versenyben mérte össze természettudományi, műszaki és informatikai tudását a FIRST LEGO League első miskolci bajnokságának közel 100 résztvevője szombaton. A robotépítő- és programozó verseny összesített eredményei alapján a LEV3LUP csapat (Roboschool, Miskolc) bizonyult a legjobbnak, így ők képviselhetik Miskolcot a közép-európai elődöntőben, Lengyelországban.

11 csapat 100 tagja várta izgatottan a világ legnagyobb ifjúsági robotika versenyének kezdetét december 16-án a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban. Az első miskolci regionális fordulóra hónapokkal ezelőtt kezdődött a felkészülés. A 9-16 éves diákokból álló csapatok önálló kutatást végeztek és prezentáltak a víz ember által előidézett körforgásával kapcsolatban, valamint robotot terveztek, programoztak és építettek a Remy által biztosított LEGO készlet felhasználásával. 

 

 

„Lenyűgöző volt végignézni a versenyt. A két és fél perces robot futamok sportversenyekhez hasonló izgalomban zajlottak. Óriási teljesítményt nyújtottak a csapatok, mindenkinek gratulálunk! – összegezte a tapasztalatokat Szokoly Zsuzsa, a versenyt támogató Remy EHS&S vezetője. A FIRST LEGO League első miskolci fordulójának megszervezésével az volt a BPI Group Hungary járműipari nagyvállalat célja, hogy közelebb hozza a diákokhoz a tudományokat, együttműködésre és innovációra ösztönözze őket. Arra biztatunk mindenkit, hogy menjenek tovább ezen az úton, ezért a három legjobb csapatot egy-egy értékes LEGO robotépítő készlettel jutalmaztuk.”

 

A LEV3LUP csapat szerepelt legjobban a versenyen, ők nyerték mind a négy versenyfeladatot: a csapatmunka, a kutatómunka, a robot design és a robot játék trófeát. A baráti alapon szerveződött csapat Larry névre hallgató robotja a versenyfeladatok teljesítése során a legmagasabb pontszámot érte el valamennyi futamban. Így az összesített versenyben is élen végeztek, ezért ők képviselhetik Miskolcot a közép-európai elődöntőben, amelyet 2018 februárjában rendeznek Lengyelországban.

 

 

Az összesített eredmények alapján LEGO Mindstorms robotépítő készletet nyert a Remytől az Atomrobotok (Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda, FLL Champion 3. helyezett), a Navigátor (Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter, FLL Champion 2. helyezett) és a fődíj, az FLL Champion trófea nyertese a LEV3LUP (Roboschool). A Zsűri díját a LegoAvasi (Avasi Gimnázium) érdemelte ki. 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09