Magyarország önálló, 310 m2-es országstanddal mutatkozott be a BETT Show-n

forrás: Prím Online, 2018. február 1. 13:59

Január 24-27 között rendezték Európa és a világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállítását és konferenciáját, a British Educational Training and Techology Show-t, azaz a BETT Show-t Londonban, ahol idén első alkalommal Magyarország egy önálló, 310 m2-es országstanddal mutatkozott be.

A „Hungary - Play! Learn! Succeed!” nevet viselő magyar stand több ezer látogatója egy élettel teli térben ismerhette Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS) és az innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat.

 

A standon bemutatkozó 25 magyar vállalkozás termékei után szinte valamennyi földrészről, a világ legkülönbözőbb országaiból, Új-Zélandtól kezdve Argentínáig érdeklődtek a lehetséges vevők. A magyar vállalkozások több mint 400 B2B találkozót (business-to-business találkozó), azaz későbbi üzletkötést megalapozó tárgyalásokat folytattak a BETT Show-n.

 

 

Lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy ötven gyakorló pedagógus is ellátogathasson a nagyszabású oktatástechnológiai kiállításra. A pedagógusok a BETT Show-n kívül két angol iskolába, a Willow Brook Primary School és a Highgate School-ba is ellátogattak. Az óralátogatások során a pedagógusok első kézből szerezhettek tapasztalatokat arról, hogyan lehet a modern pedagógiai módszereket és a digitális technológiát ötvözve a tanulókat motiváló, a hétköznapi élethez jól köthető feladatokkal hasznos és azonnal használható ismereteket átadni a gyermekeknek.

 

A BETT Show-n való hangsúlyos magyar részvétel elősegítette a nemzetközi szakmai és tárcaközi kapcsolatok fejlődését, lehetéséget nyújtott a legújabb oktatástechnológiai megoldások megismerésére, valamint hozzájárult a magyar oktatástechnológiai vállalkozások exportképességének növeléséhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05