Indulhat az 5G!

forrás: Prím Online, 2018. február 15. 08:10

Az Ericsson tovább fejleszti az 5G Platform rendszerét új megoldásokkal véglegesítve az 5G-kompatibilitást a szolgáltatók rendszerei számára. A vállalat 5G Radio Access Network (RAN) elnevezésű kereskedelmi szoftvere, a nemrégiben jóváhagyott első 3GPP 5G New Radio (NR) szabványon alapul. Az Ericsson továbbá bevezet egy új rádiótermék-kategóriát is, amelynek neve Street Macro, ami egy olyan új rádióállomás típus, amely lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy korlátozott számú rádióállomás-hellyel bíró városokban is növekedhessenek.

Az 5G alkalmazások által nyújtott növekedési potenciál kihasználása érdekében az Ericsson bővíti az 5G Core System rendszerét, új lehetőségeket nyújtva az 5G NR támogatásával, valamint tovább fejleszti Elosztott felhő megoldását is.

 

Az Ericsson 2017 februárjában vezette be 5G Platformját, melyet szeptemberben további elemekkel bővített. A rendszer elemei: 5G mag-, rádió-, és transzport portfóliók OSS/BSS-szel (üzemeltetés- és üzlettámogatási rendszer), hálózati szolgáltatásokkal és biztonsági funkciókkal támogatva.

 

Fredrik Jejdling, az Ericsson alelnöke és a Hálózatok üzletág vezetője elmondta: „Az 5G-t elsők között bevezető szolgáltatók, már most rendelkezhetnek az 5G-hálózatok indításához szükséges lényeges elemekkel. Bővített platformunkkal hatékonyabb hálózatokhoz férnek hozzá, lehetőségük nyílik új bevételekhez jutni a fejlődő fogyasztói és ipari alkalmazásokból.”

 

 

5G szoftver – az úttörők elsőként indíthatják az 5G rendszert

Az Ericsson 2018 negyedik negyedévében megjelenő 5G rádióhálózati szoftvere többsávú támogatást nyújt a globális bevezetéshez. Lehetővé teszi majd a szolgáltatóknak, hogy kihasználják az új frekvenciaspektrumokat, amint elérhetővé válnak.

 

A most bejelentett 5G rádióhálózati szoftver kiegészíti az Ericsson már bevezetett alapsávi egységeit és 5G rádióit. A szolgáltatók egyszerűen aktiválhatják 5G hálózataikat, és megtehetik az első lépéseket a kereskedelmi 5G funkciókkal és az új alkalmazásokkal, kihasználva a korszerű mobil-szélessávú szolgáltatásokat.  

 

Ez hatékonyan segíti a növekvő adatforgalmat, és hozzáférhetővé teszi az olyan nagy felbontású multimédia tartalmakat, mint például 4K/8K videóstreaming és a virtuális/kiterjesztett valóság(VR/AR). Az Ericsson korszerű mobil-szélessávot vizsgáló új gazdasági tanulmányának tanúsága szerint az 5G-re való áttérés 10-szer alacsonyabb gigabájtonkénti költséget fog lehetővé tenni, mint a jelenlegi 4G technológia.

 

A rádiós ajánlatot 5G Core kereskedelmi szoftverrel egészítik ki, melyet az 5G teljesítményre, hálózati kapacitásra és méretezhetőségre optimalizálnak. Az Ericsson Packet Core és Unified Data Management megoldásai 2018 folyamán további fejlesztéseket biztosítanak majd az 5G szolgáltatások hatékony támogatásához. Ezek a megoldások tovább bővíthetők új funkciókkal a 3GPP 5G szabvány fejlődésével együtt. 

 

Ericsson Elosztott felhő – az 5G és IoT növekedés gyorsítása

Az Ericsson fejleszti Elosztott felhő szolgáltatását is felhőalkalmazások több helyen történő telepítéséhez – központi, elosztott és edge rendszerekben. A megoldás javítja a látenciát, a biztonságot és a megbízhatóságot is, és teljesíti az 5G-kompatibilis alkalmazások jogszabályi követelményeit. Az Ericsson Elosztott felhő kombinálja a telekommunikáció és a felhő legjobb tulajdonságait, a hálózatokat nyílt felhőplatformokként teszi elérhetővé a telekom-, a fogyasztói és a nagyvállalati alkalmazások számára.

 

Az Ericsson Elosztott felhő részeként az Ericsson támogatni fogja a hardveropciók telepítését több-beszállítós keretrendszerekben. A gyorsan telepíthető, telekom-szintű nyílt szoftverek távoli frissítésével és üzemeltetésével az Ericsson a végsőkig viszi a szoftverrel definiált infrastruktúrát (SDI). A felhőalapú natív alkalmazások hatékony telepítésének támogatásához az Ericsson bővíti a kínálatot a konténerek támogatásával egy elosztott felhőalapú infrastruktúrában.    

 

Bővített rádiós portfólió – támogatja a zökkenőmentes átmenetet a 4G-ből az 5G-be

Az Ericsson rádiós termékek új kategóriáját hozta létre városok számára, melynek neve Street Macro – ez egy új réteg a makró és a mikró között. Ezeket a rádiórendszereket épülethomlokzatokon helyezik el, így kisebb helyigényük mellett, megfelelő teljesítménnyel rendelkeznek majd a hálózat hatékonyságának és lefedettségének biztosítására.

 

Ezenkívül a vállalat új, a Massive MIMO technológiát támogató rádiós termékeket is bemutat. Ezek a termékek lehetővé teszik a zökkenőmentes átmenetet a 4G-ből az 5G-be, és megoldják a nagyobb kapacitás iránti igényt, valamint egyszerűsítik a technológia széles körű bevezetését.

 

A 2015 óta telepített Ericsson Radio System bázisrádiók mindegyike 5G NR-kompatibilis lesz egy távoli szoftvertelepítésnek köszönhetően.

Kulcsszavak: Ericsson 5G hálózat

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09