Isztambulban startolt a Startup Campus V4 Global Tour

forrás: Prím Online, 2018. február 26. 18:51

2018. február 19-20 között Isztambulban került megrendezésre a World Business Angel Forum, melynek keretén belül startolt el a Startup Campus V4 Global Tour. A világméretű konferencián öt magyar és két lengyel innovatív vállalkozás mutatkozott be, olyan partnerek előtt, mint a Türk Telekom, vagy a Celebi.

A Startup Campus V4 Global Tour program fő célja a V4-es régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése. 

 

"A rendezvény lehetőséget biztosított számunkra, hogy jobban megismerjük a török startup közösséget. Komoly lehetőséget látunk a két innovációs ökoszisztéma közötti szoros együttműködésre. Ennek első lépéseként a Startup Campus program keretében idén júniusban 10 török startup vállalkozás részére 1 hetes európai bemutatkozó eseménysorozatot szervezünk. Magyarország és Budapest a legjobb érkezési pontja lehet az európai piacra belépni kívánó török innovatív vállalkozásoknak. Ezek mellett pedig török nagyvállalatokkal együttműködve segíthetjük a hazai és régiós startup vállalkozások törökországi piacszerzését."   - mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

 

Isztambulban hazánkat az egyedi telekommunikációs software megoldásokat fejlesztő Sharekiwi, a patológusok munkáját megkönnyítő applikáció, a Vitrolink, a személybiztonsági alkalmazások piacát forradalmasító SoleCall, az építkezéseket digitalizációval könnyítő BauApp képviselték a rendezvényen, valamint a Reporter Community alkalmazása, mely internetes kereskedelmi teret biztosít hírértékű fotóknak és videóknak.

 

 

A konferencián Magyarországot és a V4 elnökséget Rákossy Balázs, Európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár képviselte. A startup vállalkozások személyesen mutatták be innovációjukat Törökország miniszterelnök helyettesének, Sn. Mehmet Şimşek.

 

Az Enterprise Hungary kezdeményezésében indított Startup Campus V4 Global Tour következő két állomása Berlin és New York. A jelentkezés mindkét állomásra nyitott, a szervezők az alábbi iparági fókuszú vállalkozások jelentkezését várják:

 

Berlin: Fintech, Healthcare, E-commerce.

Jelentkezés: goo.gl/ajjYyM

Jelentkezési határidő: 2018. március 12.

 

New York: Medtech/Healthtech

Jelentkezés: goo.gl/XkDu4X

Jelentkezési határidő: 2018. március 11. 

 

A Startup Campus V4 Global Tour partnerei Törökországban: V4 Connects – V4 Magyar Elnökség, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Hiventures, Magyar Nemzeti Kereskedőház Innotrade Programja, Exim Bank, AXL Hungary, Özaltin, Türk Telekom, Celebi, Polat, Nurol Holding, Magyarország Főkonzulátusa Isztambul, Isztambuli Magyar Intézet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09