A Led Coding nyerte a Women Startup Competition Romániai elődöntőjét

forrás: Prím Online, 2018. április 27. 08:31

Women Startup Competition, amely a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőséget támogató vállalkozásokat helyezi előtérbe, büszkén jelenti be a Február 16-17-én, Kolozsváron megrendezésre került, második elődöntőjének győzteseit.

Az első díjat, a WellCode, nyerte el, akiknek a csapata egy olyan oktatási platformot fejlesztett ki, amely interaktív kurzusokat kínál a kódolás elsajátítására. A romániai startup, alapítója Bianca Costin, arra törekszik, hogy a felhasználók a programozást lépésről lépésre sajátíthassák el a kezdetektől, a profi szintig. A platform az elméleti ismeretekre fókuszál, ahol a felhasználó kvízekkel és interaktív tanulással tesztelve halad tovább a kódolással kapcsolatos fejlettebb tartalmakhoz.

 

A WellCode csapata  2018. szeptember 15-én Londonban versenyezhet az európai roadshow végső győzelméért, amelyen egy 5 napos képzésben és mentorálásban is részt vesznek majd, a döntő, azaz a “Demo Day” előtt. Ebben az évben egész Európában megrendezésre kerülő 12 elődöntőből, a romániai verseny második helyszínként szerepelt, ahol 14 jelentkezőből, az online zsűri által végül nyolc csapat került kiválasztásra. A verseny előtt a szerencsés csapatok másfél napos, rövid mentorálásban részesültek, amely segített felkészülni a bemutatóra, amelyet a Cluj-Napoca International Ballromban mutattak be.

 

"Az hogy a legkülönbözőbb iparágakból kerültek ki ötletek Kolozsváron, az ottani startup szféra növekedésének bizonyítéka." - mondta Müller Tamás, a Women Startup Competition alapítója. "A kódolást oktató platformoktól kezdve a biotechnológiáig jelentek meg  ötletekkel és nagyszerű volt látni, hogy sok női alapító bukkant fel olyan témákban, amelyeket hagyományosan férfiak uralnak."

 

Mind a nyolc startup, amelyet női alapító vagy CEO képviselt, lenyűgöző elődásokkal prezentálta ötleteiket teltház előtt, amit befektetők, üzleti mentorok és az iparág szakértői hallgattak végig. A pitch-ek előtt, a versenyzők rövid szakmai tanácsadásban és mentorálásban részesültek olyan neves női vállalkozók által, mint  Xenia Muntean, aki ügyvezetője és alapítója a Planable-nek és mentora a Silicon Valley-i Draper University-nek. 

 

A második helyezést egy biotechnológiai startup, a GenetiX, nyerte el, amely növeli az emberek várható élettartamát genetikai tesztek és táplálkozási tanácsadás révén. Harmadikként, pedig a Doorie.io végzett, amely mobil applikáción keresztül kínál, személyre szabott szállodai szolgáltatásokat.

 

Annak ellenére, hogy Romániában egyre növekvő számban alakulnak meg startupok, a nők továbbra is nagyon alacsony arányban vesznek részt a startup közösségben. A 2017-es női vállalkozói Mastercard Index szerint Románia 25,3%-os női cégtuljadonosi aránnyal, 54 országból, a 28. helyen áll. A döntés, hogy a második Women Startup Competition elődöntő Kolozsváron kerüljön megrendezésre, segítette szakmai képzésben, tudás és ötlet megosztásban, a közösség és helyi kapcsolatok építésében az ottani motivált, ambiciózus női vállalkozókat.

 

A következő elődöntő március 9-10-én kerül megrendezésre a finnországi Vantaa-ban. A jelentkezés még nyitva áll azoknak a startupoknak a számára, amelyeknél az alapító tagok legalább 50%-os arányban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek. A további elődöntők listáját, és a jelentkezéshez szükséges információkat a hivatalos oldalon érhetők el. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05