Világszinten elismert, mesterséges intelligenciával foglalkozó tudósokat igazolt a Samsung Research

forrás: Prím Online, 2018. június 6. 13:51

Két neves mesterséges intelligencia szakértővel bővült a Samsung Electronics kutatás-fejlesztési csapata. 

Dr. H. Sebastian Seung, a Princeton Egyetem Informatikai Intézetének, illetve a Kognitív Idegtudomány Tanszékének Evnin professzora, valamint Dr. Daniel D. Lee, a Pennsylvaniai Egyetemen működő Mérnöki és Alkalmazott Tudományok Iskolájának UPS alapítványi professzora mostantól a Samsung Electronics globális kutatás-fejlesztési programjával foglalkozó csapatát erősítik.

 

A Samsung Research-nél Dr. Seung és Dr. Lee központi szerepet kapnak majd a mesterséges intelligenciával kapcsolatos alapkutatások kialakításában, melyek forradalmi üzleti megoldásokkal bővíthetik a mesterséges intelligenciával kapcsolatos ismereteket. 

 

A számítógépes és kognitív idegtudomány területén jártas, elismert szakember, Dr. Seung a Harvardon tanult elméleti fizikát. Mielőtt 2014-ben csatlakozott a Princeton Egyetem csapatához, a Bell Labs kutatójaként, valamint a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) professzoraként is tevékenykedett. Jelenleg a Pan-Canadian Artificial Intelligence Strategy szervezet, valamint a Canadian Institute for Advanced Research (CIFAR) gépi és az emberi tanulást vizsgáló programjának tanácsadó testületi tagja. Emellett Dr. Seung a Max Planck Society külsős tagja, a Connectome könyv szerzője, valamint a 2008-as mérnöki Hoam-díj birtokosa.

 

A mesterséges intelligencia és a robotika területén elismert szakember, Dr. Lee a Harvardon szerezte meg az alapszakos diplomáját fizikából, Ph.D. tanulmányait pedig a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) folytatta. Dr. Lee szintén a Bell Labs kutatója volt mielőtt 2001-ben a Pennszilvániai Egyetem Műszaki és Alkalmazott Tudományok Iskolájának oktatója lett. Az elismert tudós az Association for the Advancement of Artificial Intelligence (AAAI), az Electrical and Electronics Engineers (IEEE) szervezetek tagja, valamint a világ egyik elsőszámú, a gépi tanulást kutató konferenciáját is szervező Neural Information Processing Systems (NIPS) elnökségi tagja.

 

Az ötletalkotás agyi folyamatát lerajzolva a két kutató közösen dolgozta ki az algoritmusokat a gépi tanuláshoz, nem-negatív mátrix faktorizálással. Később, Dr. Seung agykéregről modellezett elektronikus áramkört hozott létre, a megerősítéses tanulással járó robotok megalkotásáért a Nature magazin címlapján is szerepelt. Létrehozott egy alkalmazást a konvolúciós hálózatok képszegmentálásához, és részt vett a konnektomika területének megalkotásában, amely mesterséges intelligencia segítségével rekonstruálja az agyi idegpályák rajzait.

 

Dr. Lee a csúcsminőségű robotrendszerek mellett számos elsőrangú gépi tanulással kapcsolatos algoritmust is fejlesztett eddigi munkája során. Olyan innovatív, felügyelet nélküli és megerősítő tanuláshoz kapcsolódó algoritmusokat vezetett be a gyakorlatba, amelyek az agy idegi áramkörének működését veszik alapul. Emellett olyan kutatócsoportokat is irányított, amelyek különféle célokra építettek fejlett, intelligens robotokat, így önvezető autókat, humanoid robotokat és együttműködő robotcsapatokat is. 

 

A Samsung Research, a Samsung Electronics kutatási és fejlesztési központja, nemrégiben öt országban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Oroszországban hozott létre nemzetközi MI központokat. A Samsung Research célja, hogy tovább bővítse a mesterséges intelligencia területén végzett kutatási és fejlesztési tevékenységét. Ennek érdekében a vállalat jövőbeni tervei között szerepel további MI központok létesítése, valamint még több szakképzett kutató foglalkoztatása.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05