Hiánypótló magyar megoldás forradalmasítja a kriptovaluták tőzsdei kereskedését

forrás: Prím Online, 2018. június 19. 15:06

Egy magyar fejlesztésű szoftvernek köszönhetően a kriptovalutákkal kereskedőknek többé nem kell aggódniuk az árfolyam-ingadozás és az ebből fakadó kockázatok miatt. 

A Stop-Loss Manager szoftver használatával hatékonyan védekezhetnek az árfolyam változások ellen, maximalizálhatják nyereségüket és minimalizálhatják a veszteségeket. A jelenleg béta fázisban működő program már alkalmazható a világ második legnagyobb kriptotőzsdéjén és hamarosan a hagyományos kereskedési platformokon is elérhetővé válhat. A szoftver iránt érdeklődőknek a fejlesztők gyakorlati képzéseket is tartanak, ahol tesztelhetik is a szoftvert.   

 

A kriptovaluta kereskedelem fénykorát éli, egyre többen használják az online tőzsdei platformokat, a növekvő keresletet pedig hatalmas erőforrásokkal rendelkező kriptovaluta-tőzsdék szolgálják ki. Ugyan a digitális pénzek nagyfokú árfolyam-ingadozása kiváló lehetőség a profitszerzésre, de a kockázatok is jelentősek, melyet az is fokoz, hogy a kereskedési platformok nem biztosítanak teljes körű védelmet az ingadozások ellen. 

 

 

Magyar megoldás kövezi ki az utat a biztonságos tőzsdei kereskedés felé 

Erre a problémára kínál megoldást egy egyedülálló, teljes egészében magyar fejlesztésű szoftver, a Stop-Loss Manager, amely lehetővé teszi a stop-loss funkció teljes körű, hatékony használatát a kriptovaluta-tőzsdéken. 

 

“A legtöbb tőzsdei platformon, még ha rendelkeznek is stop-loss funkcióval, nincs lehetőség hagyományos pénznemekkel történő kereskedésre, ezért nem képesek védelmet biztosítani az árfolyam-ingadozások ellen” – mutatott rá a problémára Pataki Gábor, a szoftvert fejlesztő Trade Innovation Kft. alapítója, kriptovaluta kereskedési szakértő. „A Stop-Loss Manager használatával azonban mindez már a múlté, hiszen a szoftver biztosítja a stop-loss és a csúszó stop-loss teljes körű alkalmazását, és ezek dollár vagy euró alapon történő beállítását” – fűzte hozzá Pataki Gábor. 

 

A Stop-Loss Manager kiegészítő funkciókat párosít a kriptovaluta-tőzsdékhez, függetlenül attól, hogy az adott platform támogatja-e ezeket, így lehetőség nyílik az elért eredmény biztosítására, az eladott pozíciók automatikus visszavásárlására és tőkevédelemre is. A kereskedők a szoftver segítségével ráadásul egy platformról követhetik és menedzselhetik az akár több tőzsdei felületen szétoszló portfóliójukat.

 

Hagyományos- és a kriptovaluta platformokon is használható

A Stop-Loss Manager már alkalmazható a világ második legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjén, a Binance-en és hamarosan további kripto-platformokon is megjelenhet. A szolgáltatás ezen felül a hagyományos kereskedési rendszerekben is hasznosítható, az ötletgazdák jelenleg is tárgyalásokat folytatnak hazai brókercégekkel a részvénykereskedelemben történő alkalmazási lehetőségekről.

 

Gyakorlati képzés a Stop-Loss Manager hatékony alkalmazásához

A Stop-Loss Manager jelenleg béta tesztelési fázisban jár, a fejlesztők a népszerűsítés és az edukáció érdekében gyakorlati tréningeket szerveznek, ahol lépésről-lépésre mutatják be a szoftver működését. Legközelebb DayTrade délután néven 2018. június 21-én a Borkollégiumban nyílik lehetőség a Stop-Loss Manager díjmentes tesztelésére és gyakorlati tudás elsajátítására. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05