Megújul a Webex: a Cisco továbbfejleszti együttműködési platformját

forrás: Prím Online, 2018. június 29. 12:44

„Beszéljük meg, küldök egy Webex meghívót” – A céges világban sokszor elhangzik ez a mondat, hiszen lassan a „meeting” szinonimájává válik a „Webex”. A platform, ahol havonta 6 milliárd percet töltenek el a felhasználók.

A megbeszélések azonban változnak és a meetingek közötti történések gyakran nagyobb jelentőséggel bírnak, mint ami a megbeszéléseken elhangzik. Az alkalmi meetingeket felváltja a csapatok közötti folyamatos együttműködés. Ezért a Cisco is megújítja együttműködési megoldásait, és egységesíti a Cisco Spark és a Cisco Webex platformokat. A jövőben a megbeszélésekhez az új Webex Meetings alkalmazás, a csoportmunkához pedig a Webex Teams (korábban Cisco Spark) nyújt támogatást a felhasználók számára. Mivel a Webex felhő alapú alkalmazás, a százmillió felhasználónak semmi mást nem kell tenniük, csak telepíteni a frissítést, és máris használhatják az új platformot.

 

Mindemellett a Cisco egy új hardvereszközt is bemutat (Webex Share), amivel virtuális konferencia-képessé (Webex szobákká) alakíthatók a sima TV készülékkel felszerelt tárgyalók. Az együttműködési megoldások képességeibe is beépülnek a legújabb technológiák, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia (AI). A Cisco továbbá a jövőben új, egyszerűbb konstrukciókat kínál az eszközök megvásárlásához és a szolgáltatások előfizetéséhez is.

 

Webex Meetings

A hatékony csoportmunka alapfeltétele, hogy a résztvevők lássák egymást, ezért a Webex Meetings alkalmazás nagy hangsúlyt fektet a videóképességekre, ezzel is ösztönzve a felhasználókat a kamera használatára. A megszokott prezentációk mellett a résztvevők láthatják tárgyalópartnereiket, akár laptop előtt ülnek, akár Cisco videóeszközön tárgyalnak, vagy mobileszközeiket használják a megbeszélésen. 

 

 

Webex Teams

A Cisco elindítja a Cisco Spark új verzióját is, ami egyben új nevet kap: Webex Teams. Az új verzióban a felhasználók minden platformon ugyanazt az élményt kapják. A Webex Teams a korábbinál több funkciót kínál a megbeszélések alatt és után is. Ezek közé tartoznak a whiteboardok, az azonnali üzenetküldés, az egyszerű vendégfelhasználó-kezelés, a tartalommegosztás és az integrált eszközök, amelyek új, de a felhasználók számára ismerős néven érhetők majd el (például a Cisco Spark Board ezentúl a Webex Board nevet viseli majd).

 

 

Webex Share

Rengeteg irodában és tárgyalóban találhatók kifüggesztett TV készülékek, amelyeket ritkán használnak. A Webex Share révén ezek a helyiségek olcsón és egyszerűen alakíthatók Webex tárgyalószobákká. Ehhez csupán egy tenyér méretű adaptert kell csatlakoztatni a TV készülékekhez. A rendszerrel való összekapcsolás után a dokumentumok és képernyők könnyedén megoszthatók a megbeszélés résztvevőivel. Az új eszköz segítségével a felhasználók egyszerűbben foglalhatnak tárgyalót, melyhez a rendszer elérhetővé teszi a szobák elérhetőségének információit.

 

 

AI és gépi tanulás

Korábbi terveihez híven, a Cisco folytatja a mesterséges intelligenciával támogatott megbeszélések fejlesztését, amelynek eredményeit egy új alkalmazásban, és egy új funkcióban érhetik el a felhasználók.

 

Az új Webex Assistant (korábban Cisco Spark Assistant) több eszközön, és több funkcióval áll majd a felhasználók rendelkezésére. A MindMeld felvásárlásán alapuló technológia segítségével a Webex Assistant minden felhő alapú Webex Room Kit és Room Series eszközön elérhetővé válik a közeljövőben.

 

A zajcsökkentés funkció a gépi tanulás révén szűri ki a megbeszélések alatti háttérzajokat, amelyek gyakran megzavarják a virtuális találkozók menetét. Ha a megbeszélés résztvevője túl hangosan gépel a billentyűzetén, vagy bármilyen más háttérzaj szűrődik be, a Cisco felhő alapú rendszere automatikusan csökkenti a felhasználó mikrofonjának hangerejét. Ha azonban a némított felhasználó hozzászól a beszélgetéshez, a rendszer magától visszaállítja a hangerőt.

 

Átjárhatóság

A Cisco hisz az eszközválasztás szabadságában, azért a Webex megoldások lehetővé teszik más gyártók eszközeinek használatát: ha a felhasználó a megbeszélésekhez a Webexet, de a csoportmunkához inkább a Microsoft megoldását használná, akkor ezt minden probléma nélkül megteheti. A Cisco az átjárhatóság érdekében számos gyártóval (Microsoft, Google, Slack stb.) működik együtt.

 

Egyszerűbb beszerzés

A Cisco Collaboration Flex Plan szolgáltatása jelentősen egyszerűsíti a megoldások megvásárlásának folyamatát: a vállalatok egyszerűen átlátható előfizetési díjat fizetnek az aktív felhasználók után. A Webex Meetings alkalmazáshoz most akár 1000 felhasználó csatlakozhat, akik munkáját bővebb tárkapacitás, fejlett biztonság és elemzőképesség támogatja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05