Magyar startupok is jelentkezhetnek a 360 Lab Accelerator programjára

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 24. 12:17

Európai technológiai startupok jelentkezését várják, amelyeket a kiválasztás után 100 000 eurós növekedési tőkével, kijutási lehetőséggel a globális tesztpiacokra, elismert mentorok szakmai támogatásával, illetve grazi és San Francisco-i munkával támogatnak majd.

A „360° 360 nap alatt” egy új nemzetközi ösztönző program, amelynek célja ígéretes európai technológiai projektek szakmai és pénzügyi támogatása. A program résztvevőinek 100 000 eurós növekedési tőke mellett elismert mentorok és befektetők nyújtanak szakmai segítséget. A program célja, hogy segítsék az európai, és az amerikai piacra való belépést, és a kockázati tőkebefektetők meggyőzését. A program 2019 januárjában kezdődik, három szakaszból áll, helyszínei az ausztriai Graz és a tengerentúli San Francisco. A kezdeményezés lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy a Szilícium-völgyben található CoLab44-ben dolgozzanak, a Facebook, a Google és hasonló vállalatok közvetlen közelében.

 

„Európában sok olyan startupról tudunk, akik sikeresen fejlesztenek új technológiákat vagy üzleti modelleket, de a nemzetközi áttöréshez nem rendelkeznek elegendő tőkével, szakmai tudással és infrastruktúrával. Bár számtalan inkubátor és accelerator program áll rendelkezésre, ezek többsége éppen a komoly tőkét igénylő – piacra lépés és a növekedés közötti – fázisban nem támogatja őket. Célunk ezért egy olyan accelerator program kifejlesztése, amely pontosan ezt a kulcsfontosságú területet fedi le. A startupok számára fontos szempont lehet, hogy 360 Lab rendelkezik a szükséges tőkével, és nemzetközi hálózattal. A "360 Lab Accelerator" program utat nyit az európai startupok számára a nemzetközi piacok és a befektetők felé” – mondta Christian Vancea, a 360 Lab vezérigazgatója.

 

Martin Trink, a 360 Lab Accelerator vezetője és Christian Vancea, a 360 Lab vezérigazgatója

 

A program a marketplace, FinTech, blockchain, AI, SaaS, e-kereskedelem stb. területen működő magyar startupok számára is elérhető. A kiválasztási folyamat több fázisból áll, a pályázatokat 2018. szeptember 20. és november 18. között lehet benyújtani. December 12-én öt nagy potenciállal rendelkező startupot választanak ki, akik 2019 januárjában kezdhetik meg a programot Grazban.

 

Az első négy hónapban a startupok termékeit és szolgáltatásait összehangolják, és a piac igényeihez igazítják, valamint kiválasztják a számukra leghatékonyabb értékesítési módszert. Az első fázis végén a startupok bemutatják a Demo Day-en az érdeklődő befektetők számára, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban. Ha sikerül meggyőzni az invesztorokat, akkor nem csak biztos befektetéshez juthatnak, hanem egyedülálló bizonytási lehetőséget kapnak a Szilícium-völgyben.

 

A San Franciscóban található "CoLab44"-nél három hónap intenzív munka vár a résztvevőkre, hogy felkészüljenek a nemzetközi indulásra, szem előtt tartva a “The more users or revenue, the more venture capital” mottót.

 

„Strukturált programot kínálunk tehetséges magyar technológiai startupok számára is, lehetőséget adva, hogy Európában fejlesszék üzleti tevékenységüket és befektetőket találjanak nemzetközi terjeszkedésükhöz. Ez elősegíti az amerikai piacra való belépést is, ahol megismételhetik az Európában elért sikereiket és egy éven belül tőkét kaphatnak a világ leghíresebb kockázatitőke-befektetőitől. Számos innovatív pályázót várunk nem csak Magyarországról, hanem egész Európából, akiket minden tekintetben támogatunk" - mondta Martin Trink, a 360 Lab Accelerator vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15