Dell EMC PowerEdge MX: moduláris infrastruktúra az informatikai átalakuláshoz

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 26. 12:18

A Dell EMC bemutatta a Dell EMC PowerEdge MX-et, az iparág legújabb, nagy teljesítményű, moduláris infrastruktúráját, amely az adatközpontok hagyományos és új típusú terheléseit egyaránt képes kezelni. A PowerEdge MX az első moduláris infrastruktúra-architektúra, amely képes könnyen alkalmazkodni a jövőbeli technológiákhoz és a szerverek szétválasztásához.

Az egyedi kinetikus infrastruktúrának köszönhetően az ügyfelek megszabadulhatnak a technológiai silóktól és az időigényes rutinfelügyelettől. Helyette lehetőségük nyílik az informatikai erőforrásokat dinamikusan, különböző alkalmazásokhoz és igényekhez rendelni.

 

„Habár az olyan feltörekvő technológiák, mint a mesterséges intelligencia, az IoT vagy a szoftveresen definiált tárolás és hálózatkezelés versenyelőnyt biztosítanak, a velük járó terhelést gyakran nehéz megjósolni, és új kihívásokat jelentenek az informatikai részlegek számára. A PowerEdge MX modularitásának köszönhetően rugalmasan építhetünk fel és kombinálhatunk számítási, tárolási és hálózatkezelési erőforrásokat. A szervezetek ezáltal úgy alakíthatják át az informatikai rendszereiket, hogy közben optimalizálják az erőforrásaik kihasználását, ráadásul ez a befektetés a technológiai fejlődés következő generációihoz is alkalmazható” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell EMC szerver- és infrastrukturális rendszerekért felelős elnöke és vezérigazgatója.

 

 

Dell EMC PowerEdge MX-portfólió kinetikus infrastruktúrával

A PowerEdge MX ökoszisztémájába beletartozik az új tervezésű keret, valamint a precízen méretezett szerver- és tároló blokkok, amelyek intelligens I/O-hálózaton keresztül kapcsolódnak az infrastruktúrához.

 

A PowerEdge MX-családot a szoftveresen definiált adatközpontokhoz fejlesztették: képes a nagy sűrűségű virtualizáció, a szoftveralapú tárolás (SDS) és hálózatkezelés (SDN), a mesterséges intelligencia és a big data alapú projektek kombinációjának támogatására. A legújabb, alacsony késleltetésű NVMe-meghajtók és a natív 25 GbE-s kapcsolat támogatásának köszönhetően az ügyfelek a saját igényeiknek megfelelően alakíthatnak ki számítási és tárolási konfigurációkat. Kihasználhatják a diszaggregált erőforrások előnyeit, így valós időben reagálhatnak a változó igényekre. A működés közben létrehozható hardverkapacitás segít kiküszöbölni a túlméretezés és a kihasználatlan kapacitás problémáját, optimalizálva a teljesítményt és hatékonyságot.

 

A PowerEdge MX kinetikus infrastruktúrája azért egyedülálló, mert nincs benne midplane, így az újonnan megjelenő technológiákat – processzortechnológiákat, új típusú tárolókat és csatlakozási újításokat – több generáción keresztül, hosszú távon képes támogatni. Pontosabban, a midplane hiánya lehetővé teszi a szerver pengék közvetlen I/O modulokhoz csatlakozását, így midplane-csere és az ügyfélműveletek megzavarása nélkül válnak elérhetővé a jövő technológiáinak frissítései. Ezzel a megközelítéssel a PowerEdge MX a jövőben képes lesz a teljesen diszaggregált elemek támogatására egészen a memóriaközpontú és hasonló eszközöktől, a GPU-k és programozható FPGA-k szintjéig, hogy így egyedi rendszereket lehessen összeállítani.

 

Az ügyfelek erőteljes kínálatból választhatnak a PowerEdge MX testre szabásához: 

  • Dell EMC PowerEdge MX7000 keret – Hatékony hardveralapot kínál, több szerverprocesszor-generációt támogat egy skálázható rendszerben. A teljes életciklus-kezelést és az összes elemet egyesítő, egységes kezelőfelülettel a szervezetek az informatikai karbantartás helyett az üzletviteli prioritásokra koncentrálhatnak. A 7U-s chassis nyolc helyet biztosít a különböző, szimpla és dupla szélességű számítási és tárolási kombinációk számára.
  • Dell EMC PowerEdge MX740c és MX840c penge – A két- és négyfoglalatos blade-fiókok teljes körű, kompromisszummentes számítási megoldást kínálnak. A kiemelkedő teljesítményt széles tárolóválaszték egészíti ki, az NVMe-meghajtókat is beleértve. A szimpla szélességű MX740c és a dupla szélességű MX840c a teljes Intel® Xeon Skylake processzorcsaládot támogatja, akár hat terabájt memóriával. Az MX740c az egyetlen olyan szimpla szélességű, kétfoglalatos, moduláris szerver a piacon, amely akár hat, 2,5", NVMe-, SAS- vagy SATA-meghajtó működtetésére és a tárolási szintek kezelésére is képes. Az MX840c pedig nyolc meghajtó működtetésére és szintkezelésére képes.
  • Dell EMC PowerEdge MX5016s tárolófiók – Nagy sűrűségű, teljes szélességű, skálázható tárolófiókok teszik teljessé az MX-szervereket, amelyek akár 16, működés közben csatlakoztatható SAS-merevlemez működtetésére képesek. Az MX keretben legfeljebb hét MX5016s fiók fér el, ami akár 112 közvetlenül csatlakoztatott tárolómeghajtót is jelenthet. Ezek a meghajtók egyenként hozzárendelhetők egy vagy több szerverhez, így ideális tárolási arányt biztosítanak az egyes felhasználási módokhoz.
  • Dell EMC PowerEdge MX Ethernet és Fibre Channel switchmodul – Az új, alacsony késleltetésű, nagy sávszélességű, többgépházas környezetekre tervezett switchmodulok automatizált folyamatokkal gondoskodnak a megfelelő topológiáról, a szolgáltatásminőségről és az önálló hibajavításról, a lehető legjobb hálózati teljesítményt biztosítva a PowerEdge MX összevont kezelőfelületével. A PowerEdge MX az iparág első moduláris infrastruktúrája, amely teljes körű, 25 Gpbs Ethernet (GbE) és 32 Gbps Fibre Channel csatlakozást biztosít. A 100 GbE és 32G Fibre Channel-kapcsolatokkal az ügyfelek akár 55 százalékos csökkenést tapasztalhatnak a kapcsolási késleltetésben a jól skálázható, több keretes hálózati architektúrákban.

 

A PowerEdge MX átfogó rendszeren belüli felügyelettel is rendelkezik, amelynek része a Dell EMC OpenManage Enterprise – Modular Edition, amely a kereten belüli fő felügyeleti funkciókat az egész környezetre kiterjedően ellátja. Az ügyfelek egyszerre végezhetnek teljes életciklus-kezelést több chassis összes PowerEdge MX-elemén, gyorsabban vezethetik be a módosításokat és sablonokat, valamint távolról is hozzáférhetnek a szerverekhez a Dell EMC OpenManage mobilalkalmazás és az új Quick Sync 2 funkció használatával. Az OpenManage Enterprise ezen kívül a rack- és moduláris megoldások egyetlen felületen történő kezelését is biztosítja.

 

A PowerEdge MX kialakítása a rugalmas testre szabhatóságot célozza, így a Dell EMC teljes támogatási és üzembehelyezési szolgáltatásai a teljesen integrált moduláris megoldások szállításától a testre szabott üzembe helyezésig és konfigurációig terjednek, hogy az egyéni ügyféligényeknek is megfeleljenek. A szolgáltatások közé tartozik a ProSupport Plus1 is, amely bármikor elérhető támogatást, a ProSupport Plus vezető mérnökeivel való közvetlen kapcsolatfelvétel lehetőségét, valamint kijelölt technológiai szolgáltatáskezelőt kínál a teljes körű rendszertámogatás érdekében.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05