Megduplázta kapacitását a Start it @K&H inkubátor

forrás: Prím Online, 2018. október 25. 09:49

Újabb 10 startuppal bővült a Start it @K&H inkubátorprogram, amely így már 22 csapattal – vezető nagyvállalati inkubátorként – folytatja tovább működését – jelentette be a K&H a mai sajtótájékoztatón. A cég ezzel még aktívabban járul hozzá az innovatív hazai startup csapatok sikeres vállalkozássá válásához, illetve ahhoz, hogy Bécs és Prága mellett Budapest is ott legyen a régió meghatározó startup központjai között.

Az elmúlt egy évben jelentősen aktivizálták magukat a hazai nagyvállalatok a startupok inkubálása terén, így mára gyakorlatilag minden nagyobb iparág képviselteti magát a startup ökoszisztémában. Mindez jó esélyt jelent arra, hogy Bécs és Prága mellett Budapest is a régió meghatározó startup központja legyen. „A közel egy évvel ezelőtt indult Start it @K&H inkubátorprogramunk célja az volt, hogy a startupok igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva segítsük fejlődésüket, céljaik megvalósítását, hogy minél könnyebben váljanak induló startupból a nemzetközi piacokon is sikeres vállalkozássá. A program azonban még az eredeti elképzeléseinket is túlszárnyalta, hiszen az elmúlt időszakban velünk dolgozó 13 csapat 10 hazai és nemzetközi díjat nyert, valamint több mint 500 millió forint tőkebefektetést ért el. Ami pedig az impozáns számoknál is fontosabb, hogy az inkubációs fázis során szinte mindegyik csapat több lépcsőt is lépett a fejlődésben, tehát a validálástól, illetve a prototípus megalkotásától mára ténylegesen eljutott a piacra lépésig” – hangsúlyozta Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának és a Start it @K&H inkubátorprogram vezetője a mai sajtótájékoztatón.

 

 

Tovább bővül a Start it @K&H

Ezt a lendületet folytatva a Start it @K&H egy újabb kiválasztási folyamatot hirdetett a nyár végén, amelynek eredményeként 10 új startup került be a programba. „A Start it @K&H inkubátor hazai meghatározó szerepét jól mutatja, hogy közel 40 jelentkező volt a következő fázisra, és nagyon színvonalas bemutatkozó prezentációkat láthattunk, rendkívül motivált és elkötelezett csapatoktól. Ennek köszönhetően ősztől már 22 startuppal folytatjuk a munkát, továbbra is iparági korlátok nélkül, ami azt jelenti, hogy az eddig is igen széles portfóliónk olyan újabb területekkel bővül, mint az e-sport, a fintech vagy éppen a HR technológia. Az új csapatok bevonásával gyakorlatilag megdupláztuk az inkubátor kapacitását, ezzel egy év alatt vezető nagyvállalati akcelerátorrá váltunk a hazai piacon az inkubált startupok száma alapján” – mondta el Németh Balázs.  

 

 

Az inkubátorban helyet kapó csapatok az alkotó légkörű iroda és az ingyenes infrastruktúra mellett folyamatos szakmai tanácsadást, üzletfejlesztést és képzést, több mint 30 iparági szakértő mentor támogatását, valamint a K&H hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét kapják segítségül fejlődésükhöz. Mindez együttesen komoly lendületet adhat az ígéretes ötletek sikeres vállalkozássá válásához. „Az elmúlt egy év fontos tapasztalata az is, hogy az igazán komoly előrelépéshez és fejlődéshez a 6 hónap sokszor nem elég, ezért megnöveltük az inkubációs program időtartamát, így most már 12 és 18 hónapos inkubációs ciklust is biztosítunk a startupok számára” – tette hozzá a szakember. 

Kulcsszavak: inkubátorprogram startup

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05