A beszerzést is eléri a digitális forradalom

forrás: Prím Online, 2018. november 28. 13:58

Új megoldás segíti a hazai beszerzési szakma digitalizációját. A felhőalapú rendszerrel a vállalatok mindennapjaihoz szükséges beszerzési folyamatok akár 80%-a is automatizálhatóvá válik.

A hazai piacra lokalizált platform jelentősen csökkenti a vállalati beszerzők adminisztrációs terheit: az SAP Ariba SNAP-ben a dolgozók saját maguk indíthatják el, menedzselhetik a beszerzési folyamatot, amelyet  a rendszer automatikusan dolgoz fel, így a beszerzés sebessége nem a beszerzési osztály leterheltségétől függ.

 

A munkatársak a webáruházokhoz hasonló felületen, a vállalati beszerzők által korábban jóváhagyott katalógusokból, valamint a belső szabályok, egyedi igényeik alapján tudnak rendelni. 

 

A beszerzési eljárásokat számos iparág legjobb gyakorlatai alapján automatizálták, a folyamatok pedig valós időben, akár mobilról, előre konfigurált irányítópultokon, több száz riporton keresztül is nyomon tudják követni a beszerzési szakemberek. Megvalósulhat a papír-és e-mail mentes beszerzés is: az egységes rendszernek köszönhetően nem kell bajlódni például az aláírások, a számlaegyeztetések adminisztrációjával sem. 

 

 

A megoldás támogatja továbbá a beszállítókkal való együttműködést, és segíti a tendereztetést. A három hónap alatt bevezethető szoftver ugyanazt az SAP Ariba technológiát, rendszert használja, mint a legnagyobb nemzetközi vállalatok. Az Ariba Network, a világ legnagyobb üzleti kereskedelmi hálózata nagyobb forgalmat bonyolít, mint az Amazon, az eBay, az Alibaba együttesen.

 

„A beszerzés modernizálása a digitális átalakulás következő állomása, amelyben a beszerzők az adminisztratív feladatok helyett a magasabb hozzáadott értékű munkára koncentrálhatnak. Ez a digitális beszerzés ígérete, amelynek megvalósítása már a hazai közép-és nagyméretű vállalatok számára is elérhetővé vált” - hangsúlyozta Bárány Zsolt, az SAP szektorvezetője az SAP Ariba SNAP hazai premierje kapcsán.

 

A nemzetközi tapasztalatok alapján a vállalatok másfél-két éves megtérülési idővel számolhatnak. A hazai piacra lokalizált szoftver a tervek szerint hamarosan mesterséges intelligencia funkcionalitással is bővül. A felhős megoldás az SAP vállalatirányítási rendszerei mellett jól illeszkedik más üzleti rendszerekhez is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05