Tízezrek ismerhették meg, hogy mi a pálya!

forrás: Prím Online, 2018. november 29. 18:28

Nagy sikerrel zárult az idei Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivál, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szervezésében. Az idei évben több, mint 10.000 diák érkezett az eseményre, az ország majd 700 oktatási intézményéből.

November 28-án Debrecenben ért utolsó állomásához a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szervezésében megvalósuló, Magyarország hat nagyvárosába ellátogató Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivál. Célja, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.

 

Az idei évben 487 általános iskolából és 181 középiskolából érkezett több, mint 10.000 csillogó szemű, érdeklődő diák és tanár. “Az eddigi visszajelzések egyértelműen arra utalnak, hogy sokan itt kapnak kedvet ahhoz, hogy ezt a pályát válasszák és mivel célunk, hogy ezzel az eseménnyel is a piac munkaerő-kereslet igényeire reagáljunk, a lelkesedésünk töretlen, így már most tervezzük a jövő évi, már ötödik alkalommal megrendezendő fesztivált.” - mondja Günthner Attila, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület irodavezetője.

 

A MEE hosszú évek óta elkötelezett a pályaorientáció, a szakember-utánpótlás és a tehetséggondozás támogatásában. Ugyancsak a sikeres karrierépítést hivatott támogatni az Egyesület és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közös szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló Működj! pályázat.

 

 

A tehetségkutató program célja, hogy a középiskolások bemutathassák az elektrotechnika, az elektronika és az informatika területén megvalósított innovatív ötleteiket, továbbá, hogy az említett szakterületek meghatározó cégeinek figyelmét az önálló, kreatív és gyakorlati gondolkodású fiatalokra irányítsa. A működőképes alkotásokat 2019. március 8-án egy szakmai nap keretében mutathatják be a diákok az érdeklődő cégek képviselőinek, a szervezők így teremtenek lehetőséget a személyes kapcsolatteremtésre. A pályázat részletei itt találhatók.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05