Együttműködés a jövő digitális egyészségügyi megoldásaiért

forrás: Prím Online, 2018. december 12. 08:39

A General Electric (GE) egészségügyi üzletága, a GE Healthcare és a Hiventures, az MFB csoport tagja stratégiai megállapodást kötött annak érdekében, hogy kölcsönösen segítsék a jövő egészségiparhoz kapcsolódó innovatív elképzeléseit és kezdeményezéseit. A két vállalat közös célja, hogy az együttműködés révén a kezdeményezések minél eredményesebbek és önfenntartóak legyenek és ezáltal hozzájáruljanak egy értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához az európai régióban.

A megállapodást az EIT Health és GE Healthcare együttműködésében megvalósuló EIT Health VentureLab program záró eseményén, a Health VentureLab DEMO DAY pitch-versenyen dr. Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke és Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója jelentette be 2018. december 10-én.

 

„Az európai innováció előmozdítására egyedülálló alkalmat teremt a startupok és az olyan nagyvállalatok, mint a GE együttműködése. Hiszünk a tudásmegosztásban, amelyre kiváló bizonyíték a most záruló GE Healthcare által megvalósuló EIT Health VentureLab accelerator program; egy egyedülálló, regionális szakmai műhely, amely kifejezetten az egészségügyi megoldásokra létrejött vállalkozások szakmai növekedését segíti. Az egészségügyben rejlő hatalmas üzleti potenciálra, a GE Healthcare szakértői bázisára építve a program nemcsak az egészségügyben képviselt magas szintű technológiai tudás megismerését teszi lehetővé, hanem lehetőséget terem arra, hogy a résztvevő startupok jövőbiztos vállakozásfejlesztési ismeretre és globális kapcsolatrendszerre tegyenek szert. A startupok növekedéséhez szükséges pénzügyi platformok megismertetésében örömmel dolgozunk együtt Magyarországon a Hiventures szakembereivel” - emelte ki dr. Ascsillán Endre nyitó beszédében.

 

A most megvalósuló együttműködési keretrendszeren belül a GE Healthcare egészségügyi informatikai és adatfeldolgozási, üzletfejlesztési gyakorlatára, valamint szakértői bázisára és a Hiventures kimagasló szakmai jártasságára és az innovatív vállalatok finanszírozásában szerzett tapasztalataira építve közösen kezdik meg a fejlesztési irányok kidolgozását.

 

„2017-es indulásunk óta közel 250 innovatív vállalkozás került a Hiventures befektetési programjaiba, több mint 14 milliárd forintnyi tőkekihelyezés mellett. Az elmúlt két év tapasztalati alapján a befektetési volumen és a befektetések száma tekintetében is az egészségügyi, orvostudományi, gyógyszeripai területeken működő startupok a legmeghatározóbbak a Hiventures portfólió családjában, minőség és mennyiség tekintetében egyaránt. A GE Healthcare, EIT Health VentureLab és Hiventures szakmai partnerség kialakulásával tovább tudjuk színesíteni a portfóliónkat ebben az iparágban!” - mondta Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.

 

A megállapodás aláírását követő pitchversenyt dr. Kurt Höller, az EIT Health üzletfejlesztési igazgatója nyitotta meg.

 

"Az EIT Health, mint Európa egyik legnagyobb egészségügyi innovációs szervezete világszerte kiterjedt partneri kapcsolatain keresztül igazi változást hozhat egy dinamikus és versenyképes startup ökoszisztéma megteremtésében. Globálisan együttműködünk az egészségügy ipari szereplőivel a medtech, a biotechnológia és a digitális egészségügy területén, valamint egyetemi partnereinkkel és az egyetemi kórházakkal is. A GE Healthcare az egyik legfontosabb partnerünk és nagyra értékeljük a GE Healthcare és a Hiventures között ma létrejött partnerséget, amely egy példaértékű együttműködés az ipar és a befektetők között " - emelte ki Kurt Höller, az EIT Health VentureLab záróeseményén.

 

 

A EIT Health VentureLab accelerator program záróeseményén a résztvevő 19 nemzetközi csapatból a legjobb 7 startup kapott lehetőséget a szakmai zsüri előtt bemutatkozni. A GE Healthcare által támogatott EIT Health VentureLab a kezdeti stádiumban lévő innovatív egészségügyi megoldások fejlesztésén dolgozó startupok támogatására jött létre. Az üzleti és akadémiai szektor együttműködésével létrejött program intenzív workshopok, szakmai előadások révén, egyénre szabott konzultációs és networking lehetőségek biztosításával segíti az ambiciózus egészségügyi ötletek megvalósulását, amelyek forradalmasítják majd az egészségügy jövőjét.

 

A versenyben az alábbi csapatok nyertek elismerést:

  • XVision - Egy fiatal csapat, amely a mesterséges intelligencia segítségével szeretné forradalmasítani a radiológia világát.
  • TenderTec - Az elöregedő népesség igényeire ügyelve gondoskodó, személyre szabott technológiát hoz létre.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05