Fókuszban a közlekedés jövője a januári CES-en

forrás: Prím Online, 2018. december 18. 15:27

A több mint 180 ezer látogatót, és 4500 kiállító céget felvonultató jövő januári CES egyik központi a témája a közlekedés jövője lesz. Ennek megfelelően Elaine L. Chao, az Amerikai Egyesült Államok közlekedési minisztere tartja majd a show egyik nyitóelőadását, míg John Krafcik, a Waymo vezérigazgatója a top technológiai vezetők vacsoráján (Leaders in Technology Dinner) tart majd beszédet az önvezető technológia kapcsán. 

 A 2019. január 8-11. között megrendezésre kerülő CES közel 260 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 4500 nagyvállalat és startup mutatja majd be innovációit a világ minden tájáról. A szervezők több mint 180.000 látogató részvételét várják 155 országból. A kiállítási- és konferencia programban helyet kap többek között az 5G, az okos városok, az önvezető járművek, a kriptovaluták, a viselhető okoseszközök, a virtuális- és kiterjesztett valóság, a 3D nyomtatás, a drón- és robottechnológia, a mesterséges intelligencia vagy éppen az esport is.

 

Drónok és önvezető autók

A fenti részletezett tematikán belül a közlekedés jövője kiemelt reflektorfényt kap majd a világ legnagyobb és legmeghatározóbb technológiai seregszemléjén. Elaine L. Chao, az Amerikai Egyesült Államok közlekedési minisztere 2019. január 9-én tartja majd meg nyitóelőadását, A mobilitás új forradalma címmel, melynek keretében a drónok és az önvezető technológia jövőjét elemzi majd, illetve azt, hogy ezek a technológiák hogyan forradalmasítják a közlekedést. „Az Amerikai Egyesült Államok közlekedésért felelős legmagasabb rangú állami vezetőjeként, Chao miniszter asszony az élén áll a jelenlegi kormány azon erőfeszítésének, hogy valóra váltsa a közlekedési technológia és innováció ígéretét. Kiemelt hangsúlyt kapnak ezen belül az önvezető járművek, illetve a pilóta által vezetett és pilóta nélküli drónok, illetve természetesen az új technológiák közbiztonságra kifejtett hatása is” – fogalmazott Gary Shapiro, a CTA (Consumer Technology Association) elnök-vezérigazgatója.  

 

Johna Krafcik, a Waymo vezérigazgatója pedig a Leaders in Technology Dinner eseményen tart majd nyitóelőadást a CES keretén belül. Ezen a zártkörű, meghívásos rendezvényen több mint 600 politikai vezető, top technológiai vezető és vállalkozó vesz majd részt. A Waymo önvezető technológiát fejlesztő vállalat, mely a Google önvezető üzletágából nőtte ki magát. A cég mára már több mint 15 millió kilométernyi önvezető jármű tesztelésen van túl és olyan autóipari óriásokkal működik együtt, mint a Jaguar Land Rover, a Fiat Chrysler Automobiles, a Lyft, az Avis, vagy az AutoNation. „John és csapata rengeteget tesznek a közlekedési ipar forradalmasítása érdekében, olyan innovatív önvezető megoldások kifejlesztése révén, melyek megbízhatóbbá és biztonságosabbá teszik a jövő közlekedését” - mondta el John Krafcik előadását kommentálva Gary Shapiro.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15