Az ABB üzemeli be az első digitális alállomásokat Olaszországban

forrás: Prím Online, 2019. január 4. 10:12

Az ABB két digitális alállomást helyezett üzembe Basilicata régió déli részén, Tolvéban és Vaglióban. Az alállomások a helyi szélerőműparkok által termelt villamos energiát integrálják és továbbítják a régió otthonaiba és vállalkozásaihoz, ezzel hozzájárulva Olaszország azon célkitűzéséhez, hogy 2030-ra az energiaigényének 28%-át megújuló forrásból fedezze.

Az alállomások fő elemei közé tartoznak az ABB Ability-n alapuló automatizálási és vezérlőrendszerek, az intelligens védelmi berendezések, a szenzorokkal szerelt transzformátorok, a digitális kapcsoló berendezések és a fejlett kommunikációs rendszerek. Ezen felül az ABB 20 évre szóló szervizszerződést írt alá a Vaglióban telepített új, digitális alállomás támogatására. Ez a szolgáltatás a Genovában, a Sesto San Giovanniban és a Santa Palombában lévő távvezérlési központból a hét minden napján 24 órás távfelügyeletet is magában foglal.   

 

Az alállomások kulcsfontosságú elemei az energiahálózati infrastruktúrának, elősegítik a villamos energia hatékony és megbízható átvitelét és elosztását. Irányítják és védik az energiaáramlást, a hálózatra csatlakoztatják az erőműveket, és összekapcsolják az átviteli és elosztó hálózatokat a végfelhasználókkal.  

 

 

A legfontosabb digitális alkatrészek növelik az irányíthatóságot és megbízhatóságot, miközben optimalizálják a működési költségeket. Ezenkívül a rézhuzalok Ethernet kábelekkel történő kiváltásával interoperábilis, együttműködő  kommunikációs rendszerek kialakítását teszik lehetővé, és csökkentik a helyigényt. A digitalizálás távfelügyeleti lehetőségeket is nyújt, és jelentősen növeli a telepített eszközök és rendszerek láthatóságát. Segít a döntéselőkészítő adatok összegyűjtésében, így a vezérlőközpontok üzemeltetői számára valós idejű, elemzett adatok állnak rendelkezésre, amelyekkel optimalizálhatják a folyamatokat, megelőzhetik a hibákat.   

 

A dél-olaszországi Basilicato régióban termelt szélenergia a teljes régió energiaigényének több mint a felét elégíti ki. A régió jól ismert az ősi Matera városáról, amely a világ egyik legrégebbi lakott települése, és amely 2019-es évre elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címét.    

 

"Ezek az innovatív digitális alállomások elősegítik, hogy milliók részesülhessenek a tiszta szélenergiában, egy olyan történelmi régióban, amely már a jövőre készül" – mondta Claudio Facchin, az ABB Power Grids divíziójának vezetője. "Ezek a projektek jól példázzák, hogy a digitalizálás hogyan játszhat kulcsszerepet az energiaágazat alakításában, tovább erősítik piaci pozíciónkat, és elősegítik, hogy az ABB az ügyfelei kiemelt partnereként jelentős szerepet játsszon az erősebb, intelligensebb és zöldebb hálózatok kiépítésében."   

 

A digitális alállomás Vaglióban a Lucania Wind Energy Srl. számára és Oppido Lucanóban a Tolve Wind Holding Srl számára létesült az Italian Engineering, Procurement and Contracting (EPC) company, PLC Service Srl. együttműködésével.   

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09