Az európai kontinens lehet a vesztese a technológiai megszorításoknak

forrás: Prím Online, 2019. február 19. 17:35

A nyílt és tisztességes verseny korlátozása nem csökkenti a biztonsági kockázatokat, ugyanakkor növeli a telekommunikációs költséget és késlelteti a digitális átállást az európai kontinensen – hívja fel a figyelmet Austin Zhang, a Huawei Technologies közép-kelet-európai régiós vezetője az amerikai külügyminiszter látogatása kapcsán. A vállalatvezető szerint amerikai tisztviselők egy csoportja politikai nyomás alá igyekszik helyezni az európai országokat, és állítólagos biztonsági okokra hivatkozva megpróbálja kizáratni piacaikról a Huawei Technologies-t. A vezető bízik benne, hogy az ügyfelek nem a teljesen alaptalan vádak, hanem saját tapasztalataik alapján jutnak helyes következtetésre a vállalattal kapcsolatban. 

A Huawei Technologies közép-kelet-európai régiójának kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója – Austin Zhang - a mai napon nyilatkozatot adott ki az amerikai külügyminiszter múlt heti, több régiós országot érintő látogatásával kapcsolatosan. Eszerint:

 

„A Huawei húsz évvel ezelőtt lépett az európai piacra. Mind világszerte, mind Európában a kiberbiztonságban folyamatosan fenntartotta a megbízhatóságot. Ügyfeleik ezt igazolhatják, amely sokkal többet jelent, mint bármely más vélemény. 

 

Az utóbbi időben bizonyos amerikai tisztviselők egy érdekcsoportja az európai országokat nyomás alá helyezte és biztonsági okokra hivatkozva kizáratnák velük piacaikról, és technológiai fejlesztéseikből a Huaweit. A vádak teljesen alaptalanok, és viselkedésük sokkoló. Úgy hisszük, hogy ügyfeleink eddigi tapasztalataik alapján hozzák meg velünk kapcsolatban a helyes döntést. A nagyság nem a megfélemlítésből és a nyers viselkedésből származik – írja a régiós vezető -, és erősen megkérdőjelezhető az ilyen cselekvések mögötti húzóerő. Hisszük, hogy Európa kormányai és állampolgárai saját következtetésre jutnak.

 

A nyílt és tisztességes piaci verseny hozzájárult Európa vezetéséhez és jólétéhez - folytatja. A kiberbiztonság, ahogy a számítógépes biztonság is technikai kérdés, nem szabad átpolitizálni. A Huawei kizárása semmit sem tenne ezen kérdések hatékony kezelése érdekében. A nyílt és tisztességes verseny korlátozása nem csökkenti a számítógépes biztonsági kockázatokat. Éppen ellenkezőleg, ahogy erről már több ügyfelünk is nyilatkozott, jelentősen megnöveli a telekommunikációs költségeket az európai kontinensen és jelentősen késlelteti a digitális átállást más iparágakban. Ezen túlmenően az ilyen típusú precedensek komolyan akadályozzák a technológiai innovációt, csökkentik a kontinens versenyképességét, valamint károsítják az európai kormányok, vállalatok és állampolgárok érdekeit. A nagyság nem a megfélemlítésből és a nyers viselkedésből származik. Erősen megkérdőjelezhetőnek tartjuk az ilyen cselekvések mögötti húzóerőt. Hisszük, hogy Európa kormányai és állampolgárai saját tapasztalataik alapján a megfelelő következtetésre jutnak.

 

Az innováció és az együttműködés olyan tűzfalat, általános védelmet hoz létre, amely védi a számítógépes biztonságot. A biztonság és a fejlődés tehát nem vagylagos, nem kell közöttük választani. Mindkettő egyszerre megvalósítható. A Huawei jelentősen hozzájárult az európai digitális menetrendhez és a társadalmi fejlődéshez, valamint a kiberbiztonság védelmét az elmúlt 20 évben számos innovációval segítette. Nem okozunk kiberbiztonsági problémákat; ehelyett aktívan hozzájárulunk ennek megerősítéséhez. Bízunk benne, hogy az európai országok saját hosszú távú érdekeiken alapuló, megfontolt döntést hoznak velünk kapcsolatban és minden vállalat számára egyenlő feltételeket biztosítanak majd.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15