Ne legyen „átalakítás miatt zárva”, avagy a digitális átállás 4 alappillére

forrás: Prím Online, 2019. március 11. 11:14

A digitális átalakulás szinte minden szervezetnél a toplistán szerepel a rövidebb vagy a hosszabb távú célok között. De hogyan kivitelezhető a modernizálás anélkül, hogy az megzavarná a vállalat mindennapi működését? A Micro Focus szakértői összegyűjtötték a négy legfontosabb területet, amelyek fejlesztése segít zökkenőmentessé tenni az átállást.

A vállalatok egyre szélesebb körben törekednek arra, hogy digitális alapokra helyezzék működésüket, hiszen az új technológiák segítségével gyorsabban és hatékonyabban tudják kiszolgálni a folyamatosan változó igényeket. Nem kérdés tehát, hogy a digitális átalakulás jelentős versenyelőnyt biztosít, ezért fontos célnak számít, az odáig vezető út azonban a legtöbb szervezet előtt még ködös. Különösen nehéz úgy nekilátni a modernizálásnak, hogy a cég működése közben egy pillanatra sem állhat le. Hiszen senki sem engedheti meg magának, hogy akár csak egy rövid időre lehúzza a rolót, és kitegye a kirakatba a „Digitális átalakítás miatt zárva” táblát.

 

Hogyan lehet lépést tartani a fejlődéssel, és részt venni a digitális átalakulásban úgy, hogy közben nincs fennakadás a szervezet működésében? A Micro Focus szakértői szerint érdemes különös figyelmet fordítani az alábbi négy fontos területre annak érdekében, hogy a változások minimális kockázattal és kieséssel járjanak.

 

DevOps, a hajtóerő

A gyorsabb és rugalmasabb működés a két legfontosabb ok, amely motiválja a vállalatokat a digitális átalakulásban. Ehhez elengedhetetlen, hogy minőségi szoftvereket hozzanak létre és használjanak, amihez pedig megfelelő eszközökre van szükségük. A DevOps technológiák segítségével automatizálhatók a tevékenységek, és jobban összehangolható a fejlesztői és üzemeltetői csapatok munkája, tehát olajozottabbá válnak a folyamatok. Ráadásul így jobban áttekinthető a szoftverek minőségének és biztonságának szintje, és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően jobb eredmények születnek, hiszen a szervezetek hamarabb észlelik, ha változtatásra van finomhangolásra van szükség. A Micro Focus, valamint a Micro Focus csoporthoz tartozó SUSE kínálatában számos olyan eszköz található, amelyek a DevOps folyamatok különböző lépéseit és ezzel együtt a hatékonyabb működést segítik.

 

 

Mindenből a legjobbat: hibrid IT

Napjainkban a szervezetek rendkívül összetett IT-környezeteket használnak. Nem teszik le a voksukat a helyszínen vagy a felhőben működő rendszerek mellett, hanem minden szolgáltatást ott vesznek igénybe, ahol az számukra a legkényelmesebb. A rugalmassághoz azonban az is elengedhetetlen, hogy olyan megoldásokat használjanak, amelyek képesek támogatni és biztonságossá tenni ezeket a vegyes környezeteket is. A megfelelő eszközmenedzsment-szoftverek, köztük például a ZENworks, illetve az olyan szerverfelügyeleti megoldások, mint a SUSE Manager elősegítik, hogy a cégek egyszerűen, egyetlen központi felületen keresztül kezeljék erőforrásaikat, bárhol is legyenek azok.

 

Folyamatos, átfogó védelem

Kiemelkedő jelentőségű a vállalati tulajdon általános védelme, amely a digitális világban a személyazonosságokat, az alkalmazásokat és az adatokat jelenti. A biztonság fenntartása azonban még fontosabb az átalakulás időszakában, amikor a korábban meghatározott gyakorlatok és folyamatok kipróbálása zajlik. Nem kérdés, hogy egy esetleges adatszivárgással vagy adatvesztéssel komoly károk és bírságok járhatnak. Sőt, hosszabb távon még tetemesebb, rejtett költségeket is követelhet, ha a károsultak beperelik a céget, illetve az eset hatással van a márka megítélésére. Éppen ezért azok a vállalatok, amelyek az átalakulás során arra is figyelmet fordítanak, hogy megbízható és biztonságos technológiákat alkalmazzanak, nagyobb eséllyel tudják csökkenteni a kockázatokat.

 

Modernizált tárolás

A szervezeteknél az információ a legfontosabb nyersanyag: komoly versenyelőnyre tehetnek szert, ha képesek megfelelően hasznosítani azokat az adatokat, amelyeket partnereik, ügyfeleik, eszközeik és rendszereik generálnak. Ehhez azonban az szükséges, hogy tárolni is tudják az elemzésre váró, naponta termelődő, óriási mennyiségű adatot. Rendkívül sok időt és költséget igényel, ha hagyományos tárolási rendszerek segítségével próbálnak meg lépést tartani a folyamatosan növekvő adatmennyiséggel. A szoftveresen vezérelt tárolási megoldások ezzel szemben elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől, ezáltal lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy költséghatékony tárolási rendszert építsenek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05