A Fujitsu RunMyProcess segít a maximumot kihozni a nagyvállalati IoT-adatokból

forrás: Prím Online, 2019. április 1. 09:57

A Fujitsu RunMyProcess és az IoT.nxt partnerkapcsolatának köszönhetően a nagyvállalatok minden eddiginél többet hozhatnak ki az IoT-eszközök által rögzített adatokból. 

A nagy produktivitású Fujitsu RunMyProcess szolgáltatásként nyújtott platform (Platform-as-a-Service, PaaS) sokféle nagyvállalati alkalmazásba képes integrálni az IoT.nxt felhő által rögzített és szűrt IoT-adatokat. Az analóg vagy nem szabványos protokollokkal működő eszközökről gyűjtött értékes adatokból a felhasználók világszerte hasznos felismerésekhez juthatnak, és az új folyamatokat észszerűsítve és automatizálva, fenntartható módon fokozhatják a működés hatékonyságát. 

 

Ha egy vállalat – a CCTV-kameráktól a gépek érzékelőiig – sokféle eszközről gyűjti az adatokat, komoly kihívást jelenthet a nagy adattömeg megszűrése a fontos elemek azonosításához. Erre a problémára reagálnak az IoT.nxt Raptor szoftveralapú hálózatperemi és átjárómegoldásai, amelyek sokféle hálózatperemi és IoT-eszköz nyers adatait tudják gyűjteni, normalizálni és összesíteni, majd a felhőbe küldeni a vizualizációhoz, valamint a teljes szervezet, technológiái, eszközei és folyamatai digitális áttekintő képének kialakításához. A vállalatok ezután az adatokba lefúrva (pl. részleg vagy folyamat szerint keresve) értékes felismerésekhez juthatnak, és úgy automatizálhatják a folyamatokat, hogy azok azonnal reagáljanak a gépek vagy a működés előre meghatározott változásaira. 

 

 

Az érdeklődők az április 1. és 5. között megrendezett Hannoveri Ipari Vásáron (BITKOM digitális gyár terület, 6-os csarnok, 30-as stand) ismerkedhetnek meg közelebbről a RunMyProcess és az IoT.nxt integrációjával. Megnézhetik, hogyan rögzíti az IoT.nxt Raptor a gyártásban használt érzékelőktől származó hatalmas adattömeget, küldi tovább az adatokat felhőbe, ahol – vizuális képpé és műszerfalakká alakítás után – a RunMyProcessen keresztül hatékonyan megosztják őket egy megelőző karbantartást támogató alkalmazással. Ha bármilyen jel arra utal, hogy a gép nem működik optimálisan, automatikusan szolgáltatáskérés indul a ServiceNow alkalmazásban és készletellenőrzési kérés az SAP-rendszerben. 

 

A Fujitsu RunMyProcess natív felhőplatformon a szervezetek gyorsan és biztonságosan megépíthetik, tesztelhetik, bevezethetik és skálázhatják a digitális folyamatokat a felhőben, helyben és a mobilkörnyezetben is összekapcsoló, eszközfüggetlen alkalmazásokat. A RunMyProcess segítségével a legkomplexebb üzleti folyamatokat is modellezhetik és észszerűsíthetik, miközben meglévő rendszereiket és szolgáltatásaikat (pl. az Office 365 és más felhőszolgáltatásokat, vagy a helyben telepített SAP-megoldást) integrálhatják okostelefonokkal, táblagépekkel, PC-kkel, hordható technológiával vagy más mobileszközökkel. Így a felhasználóknak bárhol és bármikor kifogástalan használati élményben lehet részük. A platform előre megépített csatlakozóival az ügyfelek gyorsabban kifejleszthetnek internetes alkalmazásokat, és hónapok helyett napokon belül bevezethetik, illetve rövid időn belül több ezer felhasználóra skálázhatják őket. 

 

„A Fujitsu RunMyProcess segítségével gyorsan és biztonságosan megépíthetők azok az internetes alkalmazások, amelyek minden ember, valamint a digitális világ felhői és eszközei számára elérhetővé teszik a nagyvállalati rendszereket. Az IoT.nxttel kialakított partnerkapcsolatnak köszönhetően a vállalatoknál működő IoT-eszközök egész arzenálját vethetjük be és kapcsolhatjuk be gördülékenyen bármilyen nagyvállalati munkafolyamatba. Ez a technológiai partnerkapcsolat óriási értéket hordoz azzal, hogy felszabadítja a vállalatok IoT-adataiban rejlő potenciált” – mutatott rá Hiroshi Yazawa, a Fujitsu RunMyProcess vezérigazgatója. 

 

„Az IoT.nxt hálózatperemi, központi és felhőszolgáltatásai a legtöbb nagyvállalat által vegyesen használt hagyományos régebbi IoT-eszközök és az új intelligens érzékelők adatai alapján, a működés zavarása nélkül adnak világos áttekintést arról, mi történik a szervezet egyes részein. A Fujitsu RunMyProcesszel kiépített partnerkapcsolatnak köszönhetően a cégek most egészen új szintre emelhetik ezeket a felismeréseket – gördülékenyen összekapcsolhatják őket bármely más üzleti funkcióval, és bárki számára elérhetővé tehetik őket a szervezetben. A vállalatokat intelligens szervezetekké alakítva így lehet valóban új üzleti értéket teremteni” – tette hozzá Nico Steyn, az IoT.next vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05