Az EOAT technológia éllovasa, az Onrobot új terméket dob piacra!

forrás: Prím Online, 2019. április 1. 11:02

Az egyedi end-of-arm toolokat fejlesztő, innovatív dán robotgyártó egy új robot adaptert dob piacra, amelynek segítségével robot kiegészítőik további robottípusok széles körével válnak kompatibilissé. Az új termék már a magyar felhasználók számára is elérhető!

Az end-of-arm toolok segítségével az együttműködő alkalmazásokat még egyszerűbb telepíteni, és teljesen új felhasználási lehetőségeket tesznek lehetővé. Az innovatív plug & produce végszerszámokkal a gyártóvállalatok kihasználhatják az együttműködő robotok összes előnyét: könnyű használhatóság, költséghatékonyság és biztonságos működés az emberek közvetlen közelében.

 

Az együttműködő robotkiegészítők vezető gyártóvállalata, az OnRobot bejelentette, hogy egy új terméket dob piacra: az OnRobot digitális I/O konvertert, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben még több robotmárkával együtt tudjanak dolgozni, és ez által termékeiket még több gyártóhoz el tudják juttatni, akik más típusú robotokkal dolgoznak.

 

 

A konverternek tíz különböző típusa van, és nekik köszönhetően mostantól az OnRobot gripperek olyan robotkarokkal is kompatibilisek lesznek, mint a Techman, FANUC, Kawasaki, Yaskawa, KUKA és a Nachi. A digitális I/O konverterrel ezek a kobotkarok képesek lesznek együtt dolgozni az OnRobot gripperekkel, amelyhez mindössze minimális programozás lesz szükséges, így rövidül a feladatok közti átváltás ideje. Mindez pedig a termelés növekedéséhez járul hozzá, hiszen minél kevesebbet állnak a robotok, annál többet tudnak dolgozni. A különböző kobotkarok különféle módon értelmezik az I/O jeleket, ám az I/O konverter megoldást nyújt ennek a problémának az áthidalására, így a programozóknak nem kell azon aggódniuk, hogy a robot esetleg nem érti meg a neki küldött jeleket.

 

„Azt akarjuk, hogy a vásárlóink hozzáférjenek ahhoz a technológiához, amely lehetővé teszi számukra azt, hogy olyan feladatokat automatizáljanak, amelyeket korábban lehetetlen lett volna.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „A célunk most az volt, hogy a kobotok az eddigieknél még könnyebben tudjanak együtt dolgozni a nagyobb teljesítmény érdekében – így a vállalatok sok időt, a fejlesztők pedig sok fejfájást spórolnak meg azáltal, hogy nem nekik kell az OnRobot grippereket egyenként a különböző márkájú robotokra kialakítaniuk.”

 

 

Az OnRobot további lépéseket tervez ebbe az irányba és újabb 5 robotmárkával kívánja bővíteni kompatibilitási portfólióját.

 

A digitális I/O konverter (csakúgy, mint a többi OnRobot termék) a magyar vásárlók számára az OnRobot magyarországi partnerein keresztül érhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09