A Dell EMC bővíti adatvédelmi képességeit

forrás: Prím Online, 2019. április 3. 12:51

A Dell EMC bemutatta a Dell EMC Data Domain és az Integrated Data Protection Appliance (IDPA) adatmentési tároló eszközök portfóliójának új és továbbfejlesztett képességeit, amelyek tényleges rugalmasságot és értékeket kínálnak a vállalkozásoknak, bővített többfelhős képességekkel és hatékonyabb teljesítménnyel. A fejlesztések ezenkívül több választási lehetőséget és beállítást biztosítanak a nagyvállalati szintű adatvédelem megteremtéséhez a középvállalkozások és a nagyobb vállalatok távoli irodái számára.

Az IDC szerint a vállalatok 92 százaléka használ felhőkörnyezetet, 64 százalék pedig többfelhős megoldást alkalmaz. Több különböző felhő használata esetén számos vállalat számára nagy kihívást jelent az adatvédelem úgy, hogy közben megfeleljenek a szabályoknak és betartsák a biztonsági előírásokat. Az IDC Dell EMC megbízásából végzett kutatásának eredményei szerint a többfelhős rendszerek támogatása elismerten a legnagyobb adatvédelmi hiányosság az informatikai átalakulásban. A Dell EMC tisztában van ezzel a nehézséggel, és folyamatosan fejleszti az adatvédelmi eszközeit, hogy az ügyfelek csökkenthessék a kockázatokat, és megvédhessék legértékesebb tulajdonukat – az adataikat – a többfelhős környezetekben. 

 

Többfelhős képességek 

A Data Domain OS 6.2 és az IDPA 2.3 szoftverek most még több lehetőséget biztosítanak az adatvédelem nyilvános felhőkre való kiterjesztésére. A Cloud Tier támogatása immár - a már korábban is támogatott AWS, Microsoft Azure, Dell EMC Elastic Cloud Storage, Virtustream, Ceph, IBM Cloud Open Storage, AWS Infrequent Access, Azure Cool Blob Storage és Azure Government Cloud mellett - a Google Cloud Platformot és az Alibaba Cloudot is magába foglalja, így nagyobb rugalmasságot biztosít a hosszú távú adatmegőrzés során. Ezenfelül a Cloud Tier új Free-space Estimator Toolja segít a tárhely hatékonyabb felügyeletében, valamint a helyszíni és felhőbeli tárhelyköltségek csökkentésében.

 

A Dell EMC az AWS GovClouddal, az Azure Government Clouddal és a Google Cloud Platformmal bővítette a helyszínen és a nyilvános felhőkben szoftveralapú adatvédelmet biztosító Data Domain Virtual Edition (DD VE) által támogatott nyilvános felhőszolgáltatóinak rendszerét. Ezzel bővült a korábban támogatott platformok (AWS S3 és Azure Hot Blob) köre. A bővített felhőrendszer a DD VE korábban bejelentett megnövelt kapacitásával – esetenként akár 96 TB – ötvözve biztosítja, hogy az ügyfelek ugyanolyan szintű védelemben részesüljenek a növekvő felhőkörnyezetükben, mint a helyszíni Dell EMC-eszközeik esetében. 

 

Emellett a Native Cloud Disaster Recovery mostantól az IDPA-termékcsalád minden tagjánál elérhető, így az ügyfelek költségtakarékosan, teljes körű irányítás mellett végezhetnek feladatátvételt a felhőkörnyezetre. Az ügyfeleknek mostantól nem kell egy másodlagos vészhelyreállítási webhely létrehozásának és fenntartásának költségei és kezelése miatt aggódniuk, és vészhelyzet esetén könnyedén hajthatnak végre feladatátvételt a nyilvános felhőre, majd a probléma megoldása után visszaállíthatják az eredeti állapotot. A bővítéssel mostantól minden Data Domain- és IDPA-modell támogatja az AWS-t, beleértve a VMware Cloudot AWS-en és a Microsoft Azure Cloud Disaster Recoveryt.

 

A vállalatoknak az is segítség, hogy a Dell EMC adatvédelmi eszközei modern, könnyen kezelhető felhasználói felülettel rendelkeznek. A rendszergazdák pedig a Data Domain Management Centerben könnyedén, egyetlen felhasználói felületről felügyelhetnek több Data Domain- és DD VE-eszközt is – a helyszínen vagy egy nyilvános felhőben.

 

Nagyobb teljesítmény 

Az IDPA-termékcsalád frissítései a továbbfejlesztett gyorsítótárral mostantól nagyobb teljesítményt biztosítanak az azonnali hozzáféréshez és a visszaállításhoz, így akár négyszer gyorsabb az írási/olvasási teljesítmény (IOPS), ezáltal akár 40 000 IOPS érhető el csupán 20 ms késleltetéssel. 

 

A Data Domain eszközök pedig gyorsabb visszaállítást biztosítanak a helyszíni készülékekről és gyorsabb lehívást a nyilvános felhőkből. A vállalkozások ezekkel az új fejlesztésekkel mostantól akár két és félszer gyorsabban állíthatják vissza adataikat Data Domain-eszközről, és akár négyszer gyorsabban hívhatják le azokat a felhőből egy Data Domain-eszközre, így szigorúbb SLA-előírásoknak felelhetnek meg.

 

 

Több lehetőség a középvállalkozások számára

A választás lehetősége és a méretezhetőség kiemelten fontos az olyan kisebb középvállalkozások számára, amelyeknek vállalati szintű, felhő alapú adatvédelemre van szükségük. A felhőt és a teljesítményt érintő frissítések mellett a Data Domain DD3300 – egy 2U-készülék, amelyet kifejezetten középvállalkozások és távoli irodával rendelkező, nagyobb vállalatok számára fejlesztettek – új hardverfejlesztésekkel is rendelkezik. A DD3300-as termékcsalád mostantól egy további, 8 TB-os tárhelyt kínáló változattal bővült, amely 32 TB-ig méretezhető. Továbbá a DD3300 gyorsabb hálózatkezelési képességekkel bír, támogatja a 10 GbE-t, és bővített biztonsági mentési lehetőségeket kínál a virtuális szalagtárakhoz (VTL) a Fiber Channelen keresztül. Ezek a lehetőségek olyan felhő alapú adatvédelmi megoldást kínálnak a középvállalkozások számára, mely együtt növekszik az igényeikkel.

 

„Az adatvédelmi eszközök piacának iparági vezetőjeként a Dell EMC célja az adatvédelmi portfólió folyamatos megújítása, hogy támogassa és még jobbá tegye a többfelhős környezetek használatát az ügyfelek számára. Eszközeink hatékonyak, egyszerű a használatuk, és a natív felhőképességeknek köszönhetően megkönnyítik a nyilvános felhőkre való kiterjesztést” – nyilatkozta Beth Phalen, a Dell EMC adatvédelmi megoldásokért felelős elnöke.

 

„A Dell EMC-vel régóta fennálló kapcsolatunk számos sikert eredményezett a vállalkozásunk számára. A Dell EMC Data Domainnel és az IDPA-val alacsonyabb költségeket, nagyobb hatékonyságot és gyorsabb biztonsági mentési és helyreállítási folyamatokat tapasztalunk. Meggyőzőek az elért eredmények, valamint a tény, hogy az adataink mindig biztonságban vannak” – nyilatkozta John McFall, a Security Service Federal Credit Union nagyvállalati technológiáért felelős csoportjának alelnöke.

 

„Az adatvédelmi intézkedések alapvető részei a digitális átalakulási folyamatnak, amelyen 2020-ig sok vállalkozás át fog esni. Az olyan, biztonsági mentési céllal kialakított eszközök mint a Dell EMC Data Domain és az Integrated Data Protection Appliance az adatok rendelkezésre állását javító folyamatok alappilléreivé váltak. Gyorsabb és megbízhatóbb visszaállítást biztosítanak, más adatvédelmi megoldásokhoz képest kevesebb meghiúsult művelettel, és a legfontosabb, hogy adatvesztés esetén gyorsabb visszaállításra képesek, ami közvetlen hatással van a vállalkozás pénzügyi eredményeire is” – nyilatkozta Phil Goodwin, az IDC kutatási igazgatója.

 

 

Elérhetőség

A Dell EMC Data Domain 6.2 Operációs Rendszer, a Dell EMC IDPA 2.3 és a fejlesztések a Data Domain DD3300-hoz elérhetőek a Dell EMC-n és a vállalat arra felhatalmazott partnerein keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05