Belép az amerikai piacra és felvásárolja a helyi Inova Solutions-t a magyar Geomant

forrás: Prím Online, 2019. április 6. 12:10

A magyar tulajdonú, csúcstechnológiájú ügyfélszolgálati megoldásokat kínáló Geomant felvásárolta az amerikai Inova Solutions-t. Az akvizícióval a Geomant új szereplőként tör be az amerikai piacra, a két vállalat termékfejlesztési tevékenységének összevonásával pedig hazai és további nemzetközi piacian is értékes versenyelőnyhöz jut a cég. 

A magyar tulajdonú Geomant már 10 országban, többek között az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és az Egyesült Arab Emírségekben is jelen van - világszerte kb. 300 ügyféllel rendelkezik, összesen mintegy 15 ezer fős call center szakember gárdát kiszolgálva. A cég olyan nemzetközi vállalatokkal dolgozott már együtt, mint az Affidea vagy az Autonet, március végén pedig fontos mérföldkőhöz érkezett: 10 évnyi sikeres szakmai partnerséget követően felvásárolta az Inova Solutions-t, amely 35 éves múlttal rendelkező amerikai vállalatként a valós idejű teljesítménymenedzsment és vizuális kommunikációs megoldások egyik vezető szolgáltatója. A vállalat nívós ügyfélportfóliójába tartozik többek között a GE, a Yahoo és az AVON. 

 

Az akvizíció sikerét elősegíti, hogy a két vállalat hasonló erősségekkel rendelkezik: mind a Geomant, mind az Inova széles ügyfélkört és jól kiépített partnerkapcsolatokat tudhat magáénak, ráadásul célcsoportjuk is azonos, digitális ügyfélkapcsolati megoldásokat – többek között felhő alapú és mesterséges intelligencián alapuló technológiákat - kínálnak közepes és nagyméretű vállalatok számára, rövidtávú megtérülést ígérve. Így mindkét vállalat ügyfélköre érezheti a felvásárlás előnyeit: a kiterjedt tapasztalatok és szolgáltatások egyesítését. Az akvizíció keretén belül egyelőre megmarad az Inova márkanév, az „Inova Solutions – a Geomant vállalata” nevet használja majd a cég. Az Inova menedzsmentje hamarosan egy magyar kollégával egészül ki, aki többek között az integrációs folyamatok zökkenőmentes lebonyolításáért felel majd. 

 

„A Geomant az elmúlt 10 évben az Inova termékeinek viszonteladója, illetve hivatalos szolgáltató partnere volt, így az akvizíció a két vállalat közötti sikeres kereskedelmi partnerség csúcspontja és egyben a Geomant ambiciózus növekedési stratégiájának része. A felvásárlás a hazai piacon is értékes versenyelőnyt jelent, hiszen tudásunkat fúzionálva, valamint termékfejlesztési tevékenységünket összevonva még hatékonyabb és kiemelkedőbb szolgáltatást tudunk nyújtani a jövőben. 30 százalékos árbevétel-növekedést várunk az akvizíciótól, mellyel a cégcsoport eléri a 10 millió eurós külső árbevételt” – fejtette ki az akvizíció kapcsán Vécsei Ákos, a Geomant alapító partnere. 

 

A felvásárlással a Geomant új szereplőként tör be az amerikai piacra, méghozzá nagy előnnyel: az Inova teljes ügyfélbázisa, csapata és tapasztalata segít majd abban, hogy a magyar tulajdonú cég Amerikában is sikerrel értékesíthesse termékeit és szolgáltatásait. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05