Látványos növekedés és gyarapodó ügyfélszám a UPC-nél

forrás: Prím Online, 2019. május 7. 13:26

Az egyes üzletágak erős teljesítményének köszönhetően 6,6%-os árbevétel-növekedéssel, valamint az előfizetések és ügyfelek számának kiegyensúlyozott gyarapodásával zárta 2019 első negyedévét az előző év azonos időszakához képest a UPC Magyarország. 

A vállalat hosszabb ideje tartó kiemelkedő teljesítménye több pilléren nyugszik: a dinamikus üzleti és mobil szolgáltatások növekedése mellett a hálózatfejlesztés járult hozzá a kiváló eredményekhez. A monori körzetben indított nagyszabású hálózatkorszerűsítésnek köszönhetően már közel 42 000 háztartás számára épült ki a csatlakozási lehetőség a UPC szupergyors internet és TV szolgáltatásaihoz. A vállalat emellett jelentős beruházásokat valósított meg a hálózat DOCSIS 3.1-es szabvány szerinti fejlesztésére Budapest környékén, hogy tovább növelje hálózatának kapacitását, stabilitását és megbízhatóságát. Ezek a beruházások képesek kiszolgálni a növekvő adatvolumenre és még innovatívabb szolgáltatásokra vonatkozó igényeket, és érezhetően pozitívan hatnak az ügyfélélményre és  elégedettségre.

 

 

2019 első negyedévének legfontosabb üzleti eredményei*:

  • 6.6%-os árbevétel-növekedés 2018 első negyedévéhez képest.
  • Az előfizetések száma a mobil előfizetéseket is beleértve megközelítette a 2 193 800-at.
  • A lakossági és üzleti vezetékes és mobil előfizetők száma túllépte a 872 200-et, amely közel 17 000-rel több mint 2018 első negyedévében.
  • Az előző évhez viszonyítva a nagy sebességű internet előfizetések száma több, mint 27 100 zal bővült, és így elérte a 700 400-at, miközben a digitális és analóg televízió előfizetések száma elérte a 691 200-at, amely 5900-zal haladta meg az előző év azonos időszakának teljesítményét.
  • A mobil előfizetések száma átlépte a 115 800-at, amely közel 23,3%-os bővülés 2018 első negyedévéhez képest.
  • A UPC szolgáltatásai már az ország 1,83 millió háztartásában érhetők el.
  • A Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében a UPC Magyarország a pályázaton elnyert 12 000-ből 8500 háztartásba már eljuttatta modern hálózatát. A kormányzati és saját forrásokból megvalósított hálózatfejlesztés 14 településen valósul meg a monori, a dabasi és a gyári járásokban.

 

Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója: "Büszke vagyok, hogy folytatódik a UPC erőteljes növekedése, amit jól mutat kimagasló negyedéves árbevételünk is. Meggyőződésünk, hogy a növekvő Giga-képes hálózati lefedettségünk alapozza meg  a digitális társadalom és gazdaság alapjait.  Jelentős  hálózati beruházásaink pedig hozzájárulnak a javuló ügyfélélményhez. A monori körzetben – saját forrásból és a SZIP programból származó támogatással – történő fejlesztések túlnyomó részével elkészültünk, hogy itt is mindenki számára minél hamarabb elérhetővé tegyük a UPC szupergyors szélessávú hálózatát.”

 

Hálózatfejlesztések a UPC-nél

Az országszerte megvalósuló, dinamikus hálózatfejlesztési beruházásoknak köszönhetően egyre több ügyfél számára válnak elérhetővé a UPC szupergyors hálózatán nyújtott korszerű, innovatív szolgáltatásai: a UPC Magyarország az elmúlt 4 évben, közel 70 milliárd forint értékű fejlesztés és beruházás révén több mint 300 000 új háztartásba juttatta el szupergyors hálózatát.

 

A Szupergyors Internet Program (SZIP) 2018 szeptemberében indult el a Közép Magyarországi Régióban (KMR). A program keretében a UPC 600 millió forintos állami támogatással több, mint 12 000 háztartásba juttatja el Monor, Dabas és Gyál környékén 14 településre a szupergyors optikai hálózatát. 2019 első negyedévének végére összesen 9 településen a SZIP fejlesztések közel 70 százaléka már megvalósult. A UPC hálózatkorszerűsítésének köszönhetően így Monor környékén már 17 településen 42 000 háztartásban élvezhetik a UPC szupergyors optikai internet és TV szolgáltatását. 

 

________________ 

* A felsorolt eredmények tartalmazzák az olyan, nem organikus szervezeti változások hatásait is, mint a felvásárlások. Ezzel kapcsolatban további információkat talál a Liberty Global hivatalos közleményeiben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15