SUSE OpenStack Cloud 9: Rocky a ringben

forrás: Prím Online, 2019. május 22. 18:05

Már elérhető a SUSECON konferencián április elején bemutatott SUSE OpenStack Cloud 9, amely az OpenStack Rocky kiadására épül. A SUSE nagyvállalati felhasználásra szánt felhőplatformjának legfrissebb verziója egyesíti magában a HPE és a SUSE felhőtechnológiáinak előnyeit, valamint leegyszerűsíti a telepítés utáni felhőműveleteket és a bare metal szerverek konfigurálását az egyes szolgáltatásoknak vagy felhasználási területnek megfelelően.

A kiélezett üzleti versenyhelyzetben a vállalatoknak muszáj lépést tartaniuk a technológiai fejlődéssel és digitális alapokra helyezni működésüket, ha nem akarnak lemaradni a konkurenciához képest. A rendszerek modernizálásának fontos eleme lehet a privát felhő, amelynek kiépítéséhez és működtetéséhez optimális megoldást kínál a SUSE felhőplatformjának alapjául szolgáló OpenStack technológia. A nyílt forráskódú, közösségi fejlesztésű eszköz segítségével a cégek automatizálhatják a különféle erőforrások kezelését, telepítését és konfigurálását a privát felhőben, ezáltal számos területen eredményesebbé tehetik folyamataikat. 

 

A SUSE vállalati igényekre szabott, OpenStack Cloud platformja gyorsan telepíthető és könnyen felügyelhető, emellett nagy rendelkezésre állást kínál, és vegyes hipervizorokat is támogat. Segítségével a cégek teljes mértékben kihasználhatják az OpenStack technológia teljesítményét és előnyeit, és rugalmasabban reagálhatnak a piaci változásokra. Az eszköz lehetővé teszi az informatikai erőforrások költséghatékony méretezését az aktuális igényeknek megfelelően, emellett a jövőbeni innovációk bevezetését is támogatja, így a digitális átállást is előmozdítja a szervezeteknél.

 

 

Az új verzió a népszerű közösségi fejlesztésű, nyílt forráskódú felhőinfrastruktúra, az OpenStack tizennyolcadik, Rocky kiadására épül. Ez az első olyan megoldás, amely egyszerre egyesíti magában a HPE és a SUSE felhőtechnológiák képességeit. Zökkenőmentes átállást biztosít a HPE Helion Openstack rendszerről, így stabil és azonnali használatra kész privát felhőt bocsát az ügyfelek rendelkezésére. 

 

A platform elősegíti a gyorsabb és agilisabb üzleti működést, mivel a Cloud Lifecycle Manager új felhasználói felületének köszönhetően leegyszerűsíti a telepítés utáni felhőműveleteket. Ezenfelül továbbra is lehetőséget biztosít a Crowbar életciklus-kezelő megoldás használatára is az OpenStack környezetek bevezetéséhez, karbantartásához és frissítéséhez, így az ügyfelek kiválaszthatják az igényeiknek jobban megfelelő eszközt.

 

Az új változat azzal is hozzájárul a rugalmasság növeléséhez, hogy az OpenStack Ironic megoldásához is emelt szintű támogatást biztosít. Ezzel a szervezetek könnyen beüzemelhetik és konfigurálhatják a bare metal szervereket egy-egy adott szolgáltatásnak vagy felhasználási területnek megfelelően, legyen szó konténerekről, régi, „legacy” megoldásokról, HPC (nagy teljesítményű számítástechnikai) alkalmazásokról, memóriában futó adatbázisokról, nagy teljesítményű analitikáról vagy olyan alapvető üzleti szoftverekről, mint például az ERP rendszerek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15