Fizetést ad a szoftverakadémiáján tanulóknak az NNG

forrás: Prím Online, 2019. június 20. 15:02

Egyedi, saját mérnökei által vezetett képzést indít a budapesti székhelyű autóipari szoftverbeszállító NNG Kft. A vállalat C++ Akadémiájának két-, vagy három hónapos képzései alatt teljes fizetést biztosít a programozói alaptudással rendelkező résztvevőknek, akik ezután már a szervezetbe beilleszkedve kezdhetik meg a munkát a cégnél. A program érdemben segíthet a karrierváltóknak, hogy az átképzéshez szükséges időt megfelelő anyagi biztonságban tudják rászánni új mesterségük elsajátítására.

Minden második magyar munkavállalóban felmerül a karrierváltás gondolata, de egyelőre csak a hét százalékuk tesz lépéseket a megvalósítás felé és vág bele egy új munkaterületi képzésbe – derül ki a Profession.hu Kft által készített 2018-as kutatásból*. A karrierváltási hajlandóságot, ami mögött gazdasági, technológiai okok és generációs jellemzők is lehetnek, tovább erősíti az egyre több szektort érintő munkaerőhiány, ami csábítóbbá teszi a lépést a munkavállalók számára.

 

Az arányaiban egyik legnagyobb munkaerőhiánnyal küzdő szektor hazánkban is az információtechnológia**. Magyarországon több mint húszezer betöltetlen informatikai állás van. Az alaptudás viszonylag gyorsan megszerezhető, nemzetközileg is piacképes és jól lehet vele keresni. Mindennek ellenére sokaknak nincs elég pénze arra, hogy belevágjanak egy ilyen átállásba, illetve a szükséges képzéseket sem egyszerű összeegyeztetni aktuális munkahelyükkel, munkaidejükkel.

 

Részben ennek orvoslására indít leendő programozó munkatársai számára C++ Akadémia néven új képzési és karrierprogramot a globális autóipari szoftverfejlesztő vállalat, az NNG. A kezdeményezés egyik fontos sajátossága, hogy a kiválasztott jelentkezők a csoportlétszámtól függően két, vagy adott esetben három hónapos képzés első napjától kezdve rendes fizetést kapnak a cégnél. Ez idő alatt elsajátítják a modern C++ programozás módszereit, megérthetik a vezető autómárkákban futó infotainment rendszerek algoritmusait és az NNG-re jellemző munkafolyamatokat. A résztvevők ez után könnyen be tudnak illeszkedni a szakmai csapatokba és meg tudják kezdeni a munkát az NNG munkatársaiként.

 

„A C++ Akadémia pályakezdőknek is remek lehetőség, de a karrierváltóknak biztosan nagy könnyebbséget jelent, hogy az anyagi biztonságukat fenntartva tudnak beletanulni új mesterségükbe” – mondta Magyari Andrea az NNG HR igazgatója. „A program másik nagy előnye, hogy a képzéssel párhuzamosan gyakorlatilag azonnal megkezdődik a leendő kollégák beillesztése a szervezetbe, és a teljes programon résztvevők, már egy ismerős, komfortos kultúrában, környezetben tudják megkezdeni a munkát.”

 

A jelentkezéshez szükséges az általános programozói alapok ismerete, azaz alapfokú jártasság legalább egy objektumorientált programozási nyelvben (Java, Python, Ruby, C++, vagy Visual Basic .NET.). Ezeket az ismereteket azonban ma már számtalan helyen, viszonylag gyorsan és kis időráfordítással el lehet sajátítani.

 

A program kezdetben 12 hellyel indul és azt a tapasztalatok alapján finomhangolva fejleszti majd tovább az NNG csapata.

 

______________

* https://www.profession.hu/images/co_design/5/8/58923/Profession_Ember_Adat_20190208.pdf

** https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli027a.html?down=35

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05