Az adesso képviseletet nyit Magyarországon

forrás: Prím Online, 2019. július 3. 15:42

Az adesso német IT-szolgáltató Magyarországon is képviseletet nyit, Budapesti székhellyel.  A vállalat elsődleges célja az adesso-csoport termékportfóliójának bevezetése a hazai piacra.

Az adesso magyarországi képviselete Budapesten Dr. Udo Bub (49) vezetésével kezdi meg működését, aki korábban ügyvezetőként és alelnökként különböző menedzseri pozíciókat töltött be IT területeken, valamint a digitális innováció világában, pl. az EIT Digital vagy a Deutsche Telekom cégeknél.  Dr. Udo Bub az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatóprofesszoraként informatikai szakterületen folytat kiemelkedő oktatói és kutatói tevékenységet a Microservices és ICT-architektúrákkal kapcsolatban a mesterséges intelligencia és az ipar 4.0 alkalmazások területén. 

 

A vállalat bízik abban, hogy a szakember a high-tech és az innováció világában szerzett jártassága segíti majd a céget a sikeres magyarországi működés elérésben, valamint a piacvezető pozíció megszerzésében. Céljuk továbbá, hogy végzős informatikus tehetségeket alkalmazva a vállalat mielőbb elérje a tervezett létszámot. 

 

A tapasztalt IT- és innovációs szakértő üdvözli az adesso magyarországi megjelenését, és rámutat arra, hogy a német vállalatok erős hazai jelenléte lényegesen megkönnyíti az új ügyfelek felkutatását.

 

„A német vállalatok jelenléte hazánkban igen jelentős, a vezető német autógyártók például komoly gyártósorokkal rendelkeznek, illetve a hozzájuk kapcsolódó beszállítók, telekommunikációs vállalatok és nagy német kereskedelmi konszernek a gyártás mellett más képviseleteket is fenntartanak. Sok esetben ezek olyan vállalatok, amelyekkel az adesso Németországban már régóta kölcsönös szakértelmen és bizalmon alapuló együttműködést folytat. Tervezzük emellett az adesso termékportfóliójának további területekre való kiterjesztését, többek között a pénzügyi szektorra, ahol az adesso jelentős kompetenciával rendelkezik” – mondta Dr. Udo Bub, az adesso hazai cégének vezetője.

 

A magyarországi képviselet megnyitásával az adesso már kilenc európai országban van jelen. Az európai terjeszkedéssel párhuzamosan előkészületek zajlanak az adesso AG nemzetközileg elismert Societas Europaea (SE) jogi formára való áttérés irányában. 

Kulcsszavak: adesso +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05