Közel 2 milliárd forint értékű megbízás és nyilvános kibocsátás jön az OTT-ONE-nál

forrás: Prím Online, 2019. július 16. 11:20

Az OTT-ONE megkötötte eddigi működésének legnagyobb összegű szerződését, közel 2 milliárd forint értékben. A szerződés értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket a vállalat. A tőzsdei társaság menedzsmentje arról is határozott, hogy a megnövekedett piaci és befektetői érdeklődésre való tekintettel a vállalat 5 millió darab részvénnyel nyilvános kibocsátást hajt végre a Budapesti Értéktőzsdén.

Mérföldkőhöz érkezett az OTT-ONE Nyrt., amely a mai napon megkötötte az első milliárdos nagyságrendű IT szerződését egy magyar megrendelővel. A keretszerződés összesen 1 milliárd 935 millió forintról szól, amely jócskán meghaladja a vállalat tavalyi teljes árbevételének értékét is. A megrendelés speciális és innovatív informatikai, valamint információbiztonsági fejlesztésekről szól. A fejlesztési munkálatok bizonyos részei 2020-ban járnak majd le, ugyanakkor a vállalat várakozása az, hogy a fejlesztési munkálatok több mint fele még az idei évben teljesítésre kerül. A fejlesztési munkálatok során az OTT-ONE saját védett és minősített szerverparkját is hasznosítja majd. 

 

„Az OTT-ONE egyedi fejlesztési megoldásai a hazai és a nemzetközi IT szektorban egyaránt keresettek, ugyanakkor kifejezetten nagy öröm és elismerés, hogy az első igazán nagy összegű IT szerződést egy magyar megrendelővel írtuk alá. Nagy szó továbbá, hogy a megrendelés összértéke több száz millió forinttal meghaladja a tavalyi évi teljes árbevételünket. A későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy minél több hasonló volumenű szerződést kössünk, akár külföldön is” – mondta el Májer Bálint, az OTT-ONE vezérigazgatója a szerződéskötés kapcsán.

 

IPO-ra készül a vállalat

Az OTT-ONE a mai napon a korábban bejelentett nyilvános tranzakcióhoz kapcsolódóan is bejelentést tett. A társaság idén júniusban tájékoztatta a befektetőket, hogy megkezdi egy nyilvános, a Budapesti Értéktőzsdén szervezett aukció lebonyolítását, amelynek keretében értékesít majd saját részvényeket. A tranzakció bejelentése nyomán ugyanakkor oly mértékű befektetői érdeklődést tapasztalt a vállalat menedzsmentje az OTT-ONE részvényei iránt, amely alapján úgy látta, hogy a korábbi elképzelésekhez képest jóval nagyobb összegű tőkét vonhat be a tőzsdén keresztül a fejlesztési terveihez. A nagyobb összegű forrásbevonással a társaság a korábbi tervekkel szemben nagyobb ütemű növekedést és fejlődést érhet el. 

 

A közel egy hónapja bejelentett nyilvános aukció során megvásárlásra felkínált 3 millió részvény – a megnövekedett befektetői érdeklődések tekintetében – kevésnek bizonyult, így a menedzsment jelenlegi álláspontja szerint nagyjából 5 millió darab részvényt értékesít majd a társaság. Tekintettel arra, hogy 5 millió darab részvényt a jelenlegi tulajdonosi kör nem tud az OTT-ONE Nyrt. rendelkezésére bocsájtani, így – visszautasítva az iSRV Zrt. kölcsönügyletre vonatkozó ajánlatát – nyilvános aukció helyett nyilvános részvénykibocsátás keretében emel tőkét a vállalat. 

 

Az ütemezésben lényeges eltérés nem várható: a forrásbevonás célját felvázoló összevont tájékoztató készítési kötelezettség mindkét esetben fennáll, annak előkészítése már folyamatban van, a jegyzési időszakra pedig az összevont tájékoztató Magyar Nemzeti Bank általi jóváhagyását követően, várhatóan 2019 őszén sor kerülhet. Az Igazgatóság határozott szándéka továbbá, hogy a korábban kommunikált, részvényenkénti minimum 250 forintos áron bocsásson ki részvényeket. A Társaság befektetési szolgáltatója nem változik, az továbbra is az Equilor Befektetési Zrt.

 

„Az a befektetői kör, aki a nyilvános aukció bejelentése óta jelezte felénk igényét, láthatóan hosszú távon hisz a magas árfolyamban, ezért is látják úgy, hogy befektetőként támogathatják a vállalat hosszú távú építkezését. A közel 2 milliárd forint értékű szerződés, a további, folyamatban lévő tárgyalások, illetve a megnövekedett befektetői érdeklődés számunkra mind azt jelzi vissza, hogy a vállalat által megkezdett út a helyes, és ez az, amelyen folytatnunk kell a növekedést” – tette hozzá Májer Bálint vezérigazgató.

 

Mint ismeretes, a nyilvános tranzakció kettős célt szolgál: egyrészt a befolyt forrásból a vállalat a jövőbeni növekedési terveit kívánja finanszírozni, másrészt pedig – amennyiben a tranzakció során minimum 100 millió forint összegben jegyeznek részvényt a befektetők –, teljesül a BÉT Prémium kategóriájába történő átlépés egyetlen, eddig még nem teljesített feltétele is. Ugyanakkor a vállalat csak a Standard kategóriában való működésből levont tapasztalatokat követően fogja kérvényezni a társaság törzsrészvényeinek átsorolását a Prémium kategóriába.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05