Hatalmas növekedési potenciált rejt a globális IT-rendszerintegrátor piac

forrás: Prím Online, 2019. július 28. 13:28

A jelenlegi globális értékét 2025-re mintegy 12 százalékkal haladja majd meg az IT rendszerintegrátori piac, amely akkora elérheti az 582,5 milliárd dolláros értéket – derül ki a nemzetközi Grand View Research piackutató vállalat legutóbbi jelentéséből. 

A bővülést az elkövetkező években három trend – a felhőszolgáltatások terjedése, a termelésben a big data elemzések előtérbe kerülése, illetve a 4G és 5G hálózatok globális terjedése – hajtja majd, amelyek a kelet-közép-európai régió IT-piacára is a legnagyobb hatással bírnak majd. A Delta Csoport szakértői szerint ezekhez a térségben az adatalapú okos városi és közlekedési rendszerek fejlesztése is társul majd.

 

A globális és régiós rendszerintegrátori piac fejlődését egyértelműen a vállalati-kormányzati költséghatékonysági törekvések hajtják. „Mind a három trend egyértelműen ebbe az irányba mutat. Ma már a munkaerőn spórolni nagyon nehéz a termelő ágazatokban így marad a folyamatok technológiai oldalról való költséghatékonyabbá tétele, míg a közszféra oldaláról az ügyféligények és elvárások mentén szükséges fejleszteni a munkafolyamatok IT-hátterét” – emeli ki Pércsi Levente, a Delta Csoport menedzsmentjének tagja.

 

A felhőalapú szolgáltatások legnagyobb előnye Pércsi Levente szerint a költséghatékonyság mellett egyértelműen a felhasználói és üzemeltetési kényelem. Nem kell fenntartani és kezelni, karban tartani az adattárolás fizikai szervereit, könnyen méretezhető és skálázható az igényelt kapacitás. „Nem szükséges évekre előre megjósolni, s ennek megfelelően drágán kiépíteni a szerverparkot és a hardverhálózatot, mindig elég csak az adott pillanatnyi igényekhez méretezve a szolgáltatást megrendelni, minden más a felhőszolgáltató feladata. Ráadásul ma már testreszabott megoldások léteznek szinte minden ágazat számára, legyen szó egy termelő vállalatról, egy tanácsadó cégről vagy egy pénzügyi szolgáltatóról” – hangsúlyozza a szakértő.

 

A big data elemzések egy teljesen új megközelítést hoznak a termelő vállalatok működésébe. „Ma már közhely, hogy az információ hatalom a vállalatok kezében. A big data adatbázisok egyik legnagyobb haszna, hogy ezek elemzésével a várható események megjósolhatóak, így pontos forgatókönyvek készíthetőek, amelyek mentén a vállalatok gyorsan tudnak reagálni a termelési vagy ügyfélattitűd változásaira, havária helyzetekre. Ma már ez a siker titka, ugyanakkor az adatbázisok feltöltése, ezek biztonságos tárolása, a gyors elemzési kapacitások kiépítése megköveteli a professzionális IT-partnerek bevonását” – hívja fel a figyelmet Pércsi Levente.

 

A harmadik trend kapcsán kiemelte, a 4G és 5G mobil adathálózatok terjedése elsősorban az ügyfélélményre és a virtuális elérhetőségre lesz nagy hatással. „Példaként az olyan lokális megoldások hozhatók fel, amelyek egy adott irodaház, pláza, múzeum vagy éppen kórház belső térképrendszerére és információs hálózatára épülve segítik a felhasználókat, de fontos szerepe lehet a fejlesztéseknek a mindenhonnan biztonságosan elérhető céges hálózatok esetében is. A közszféra pedig a real-time tájékoztatás és az ezáltal felgyorsuló közintézményi ügyfélszolgálatok révén profitálhat a gyors mobilinternetes szolgáltatások terjedéséből.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09