Új stratégiával terjeszkedik külföldön a Delta Systems

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 7. 15:58

Bemutatták a Delta Systems Kft. új, a következő öt évre vonatkozó üzleti stratégiájának alapvetéseit. Az informatikai vállalat tevékenységének leginnovatívabb területeire – így a smart city megoldásokra, a közlekedésinformatikára és a felhőszolgáltatások – építve, az Ipar 4.0 fejlesztéseket kiemelten kezelve, a jelenlegi portfóliót bővítve válik meghatározó regionális tényezővé. A Delta Systems július 30-án került a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. tulajdonába, a tranzakcióval a Delta Csoport holdingcége vált az Est Media főrészvényesévé.

Az innovációban élenjáró, nemzetközileg is versenyképes céggé válik néhány éven belül a Delta Systems Kft. a vállalat új stratégiája szerint. Az üzleti ügyfeleket kiszolgáló, többek között vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal, felhőszolgáltatással és IoT (Internet of Things, „a dolgok internete”) termékekkel foglalkozó társaság a saját termékfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektet a jövőben. Ezzel elsősorban az ipari digitalizáció területén jelenik majd meg, de komoly hangsúlyt kapnak a vállalatfelvásárlások és a jelenlegi szerződésportfólió bővítése is. Mindennek köszönhetően az árbevétel és a profitabilitás is várhatóan jelentősen növekedni fog.

 

„A Delta Csoport növekedését emeljük új szintre a tőzsdei megjelenéssel, illetve az új stratégia megvalósításával” – nyilatkozta Csontos Zoltán, a Delta Csoport menedzsmentjének tagja. A cégvezető hozzátette: „a vállalatcsoport olyan szerződésportfólióval és innovatív területeken szerzett egyedülálló tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek kiváló alapot nyújtanak a további fejlődéshez és terjeszkedéshez.”

 

„A teljes közép-kelet-európai régióban fontos gazdaságpolitikai és vállalati célkitűzés, hogy a nemzetközi cégeknek beszállító iparvállalatok technológiai fejlesztések révén növeljék hatékonyságukat. Ebben a folyamatban veszünk részt, információtechnológiai megoldásokkal támogatni a hazai és régiós ipari szereplőket” – mondta Papp István, az Est Media igazgatósági elnöke.

 

A Delta Systems Kft.-t július 30-án vásárolta fel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. A részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció eredményeképp a teljes mértékben magyar tulajdonú Delta Csoport vált az Est Media főrészvényesévé. A Delta Csoport több mint 260 szakképzett munkavállalóval rendelkezik, árbevétele a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti üzleti évben várhatóan 31,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a Delta Systems Kft. árbevétele mintegy 16 milliárd forint.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09