Az Eurosport közvetíti az új úszó versenysorozat, az International Swimming League versenyeit

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 30. 14:43

Az Eurosport továbbra is egész évben követi az olimpiai sportolók útját a 2020-as tokiói olimpiai játékokig. Ennek következő állomásaként a csatorna két évre megállapodott az új független úszóliga, az International Swimming League (ISL) versenyeinek közvetítéséről.

Az Eurosport és az Eurosport Player az ISL idei mind a hét versenyét – köztük az október 26-27-ei budapestit is – közvetíti. A megállapodás a digitális jogokra, illetve világszerte (az Egyesült Államok és Ausztrália kivételével) a továbbértékesítési jogokra is vonatkozik.

 

Az ISL révén az elit úszósport első profi bajnokságában a világ legkiválóbb úszói – többek közt Adam Peaty, Katie Ledecky, Cate Campbell, Federica Pellegrini és Florent Manaudou – szerepelnek. Az Eurosport 2019-re és 2020-ra az élő adásra és a felvételre is vonatkozó kizárólagos jogokkal rendelkezik Európában, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Ausztrália kivételével).

 

„Az új formátumú liga, az ISL révén már az úszásban is sor kerül egy igazán professzionális versenysorozatra a világversenyeken kívül. Kollégáimmal ezért nagy izgalommal készülünk a versenyek közvetítésére – mondta Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi csapatának vezetője. – Az ISL-ben az úszók nem nemzeti színekben, hanem újonnan alakult klubok képviseletében versenyeznek. Kíváncsian várjuk Hosszú Katinka új klubja, a Team Iron debütálását, olyan magyar úszókkal, mint Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna vagy Milák Kristóf. A ligának más klubokban is lesznek magyar résztvevői – csapattól függetlenül így drukkolhatunk majd többek közt Cseh Lászlónak és Kapás Boglárkának is.”

 

AZ ISL az úszósport rajongóinak és az érdeklődőknek csúcstechnológiájú produkciót és eddig sosem látott színvonalú élő közvetítést kínál. Egy évvel a 2020-as tokiói olimpiai játékok előtt az ISL lesz az utolsó alkalom, hogy még láthatjuk egymás ellen versenyezni a legjobb úszókat.

 

„Az Eurosport számára stratégiai fontosságú az ISL-lel kötött megállapodás, amely tovább erősíti prémium jogokat tartalmazó portfóliónkat. A nyári olimpiai sportágak több mint 70%-ának közvetítésével világszerte tovább meséljük a mi olimpiai történetünk – mondta Laurent Prud'homme (alelnök, Eurosport Rights Acquisitions and Syndication). – Az ISL versenylehetőséget biztosít a világ legnagyobb úszói számára. Örülünk, hogy a világ minden táján rajongók millióinak mi mutathatjuk be ezt az izgalmas új versenysorozatot.”

 

„Örülünk, hogy az Eurosport lehet a partnerünk, amely világszerte a sportrajongók első számú választása – tette hozzá Konstantin Grigorishin, az ISL elnöke. – A megállapodás példátlanul nagy elérést jelent a vadonatúj versenysorozat, az ISL számára Európában.”

 

Az International Swimming League Magyarország mellett az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Olaszországot tartalmazó, hét versenyből álló idei programja októberben Indianapolisban indul, és a decemberi döntővel (Mandalay Bay, Las Vegas) éri el a csúcspontját.

  • 2019. október 5-6. – IU Natatorium, Indianapolis, USA
  • 2019. október 12-13. – Aquatic Swimming Complex, Napoli, Olaszország
  • 2019. október 19-20. – The LISD Westside Aquatic Center, Lewisville, Texas, USA
  • 2019. október 26-27.– Duna Aréna, Budapest, Magyarország
  • 2019. november 16-17. – Natatorium at the Eppley Recreation Center, Maryland, USA
  • 2019. november 23-24. – London Aquatic Centre, Nagy-Britannia
  • 2019. december 20-21. – Mandalay Bay Resort and Casino, Las Vegas, USA

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05