Az ABB szoftvermegoldása segít javítani Japán energiaellátásának megbízhatóságát és hatékonyságát

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 2. 18:28

Az ABB bejelentette, hogy a Hitachi, Ltd. megbízást adott az ABB Ability Network Manager Market Management System (MMS) szoftvermegoldás szállítására, mely a villamosenergia-piacon a kereslet-kínálat egyensúlyának fenntartásához fog hozzájárulni. Az MMS-rendszert – mely a piachoz kapcsolódó funkciók széles körét és az energiapiac modern informatikai infrastruktúrájának létrejöttét támogató fejlett alkalmazások sorát fogja át – az országos átviteli rendszerüzemeltetők (Transmission System Operators – TSO-k) megbízásából a kiegyenlítő villamosenergia-piac kiépítését végző TEPCO Power Grid, Inc. és Chubu Electric Power Co. sajátos igényeinek megfelelően fogják kialakítani.

Az MMS-rendszer egy olyan platformot szolgál majd ki, amely piaci tranzakciók végrehajtására ad lehetőséget a 2021 áprilisában induló kiegyenlítő villamosenergia-piacon. Japán villamosenergia-rendszere átalakulófélben van, és a közművállalatok ezzel a fejlett digitális megoldással kívánják lehetővé tenni kiegyensúlyozó kapacitások, illetve az energia hatékony beszerzését. Ez a rendszer a piaci hatékonyság javítása mellett az energiaellátást is stabilabbá és megbízhatóbbá teszi majd.

 

 

– Az ABB Ability Network Manager MMS-rendszer kiépítésével a Hitachi és az ABB lehetőséget teremt a kiegyenlítő villamosenergia-piac hatékony és megbízható működésére – mondta Massimo Danieli, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójához tartozó Hálózatautomatizálási Üzletág vezetője. – A két cég között létrejött erős partneri kapcsolat hozzájárul Japán villamosenergia-rendszerének fejlődéséhez és digitalizációjához, melynek célja egy erősebb, okosabb és zöldebb hálózat kialakítása.

 

Az ABB MMS-rendszerét jövőbe mutató, innovatív kiegyenlítő villamosenergia-piaci megoldásként fogadták el szerte Európában és Észak-Amerikában. Azon túl, hogy ez a bevált megoldás a rendszer hatékony és fenntartható működését biztosítja, a villamosenergia-rendszer megbízhatóságát is szinten tartja.

 

Miután a Hitachi és az ABB 2017 decemberében partnerségi megállapodást kötött, több szoftvermegoldás – köztük az MMS – közös fejlesztését indította el. A két cég erre a meglévő kapcsolatra támaszkodva mindent megtesz azért, hogy megfelelően reagáljon a japán villamosenergia-rendszer digitalizálásának szükségességére. A partnerség keretein belül erősségeiket felsorakoztatva együtt kívánják támogatni Japán közműcégeit és energiavállalatait. Ezek az erősségek a Hitachi-féle technológia és know-how, melyre a cég a legkülönfélébb villamosenergia-berendezések és -rendszerek szállítása során tett szert Japánban, valamint az ABB bevált szoftvertechnológiája ötvöződéséből származnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05