SZIN: buli, barátok, hangulat, zene

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 2. 15:03

Teltházas zárónappal, vasárnap hajnalban véget ért a legnagyobb hazai nyárzáró fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok. A SZINen végzett kutatás alapján a látogatók szerint a fesztivál négy szóval jellemezhető: buli, barátok, hangulat, zene.

Az ország szinte minden megyéjéből és a közeli határokon túlról is érkeztek látogatók az idei SZINre, ami Szeged legnagyobb turisztikai vonzereje és a felmérés szerint a helyiek is büszkék a fesztiválra, ami az elmúlt több mint 50 év alatt teljesen összenőtt a várossal. A megkérdezettek többsége, 60%-a szerint a fesztivál a legjelentősebb kulturális szerepet tölti be a város életében, de további 33% is úgy nyilatkozott, hogy „szegedi fesztiválok sorában előkelő szerepet foglal el” a SZIN. A kutatás kitért arra is, hogy mennyire növeli a Szegedi Ifjúsági Napok Szeged reputációját: a megkérdezettek nagy többségének, 65%-ának véleménye, hogy a SZIN jelentősen és további 28% szerint is bizonyos mértékben növeli a SZIN Szeged hírnevét. Az itt fellépő nemzetközi sztárok közül többen is kíváncsiak voltak a városra és kérték, hogy a szervezők mutassák meg nekik Szeged nevezetességeit. 

 

 

A kilátogatók között rákérdeztek, mi motiválta őket, hogy eljöttek a fesztiválra. A megkérdezettek többsége a bulizást és a barátokat tartották a legfontosabbnak valamint a SZIN hangulatát és a zenei felhozatalt is említették, de többen kiemelték a SZIN ár/érték arányát is. 

 

Egy jótékonysági akció keretében összejött az 1.000.000 forint is, sőt az adományozás túl is szárnyalta ezt az összeget, amit a SZIN látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlására ajánlottak fel.

 

A SZIN hagyományosan élenjáró a környezettudatos fesztiválozásban is. A 10 évvel ezelőtt – Magyarországon egyedüliként - nemzetközi Greener Festival díjat elnyert fesztiválon például izgalmas, hal formájú installációkat állítottak fel, amibe a műanyag és fém hulladékot gyűjtötték, betiltották a műanyag szívószálat és kérésre papír szívószálat adtak illetve több büfében alkalmazták az ún. Re:poharat valamint a fesztivál területén „játékos” csikkgyűjtőket is kihelyeztek.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05