Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 18. 08:19

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

Az elsősorban, de nem kizárólag ERP-, és CRM rendszerekkel, üzleti intelligenciával és más vállalati megoldásokkal foglalkozó COSMO CONSULT már 1150 főt foglalkoztat világszerte, miután megvásárolta a Magyarországon és Romániában piacvezető, azonos profilú, 150 fős XAPT Solutions Kft.-t. A COSMO és az XAPT is a Microsoft vállalati működést és digitalizációt segítő megoldásainak szakértője.


 

A COSMO CONSULT vezérigazgatója az akvizíció kapcsán kifejtette: a magyar cég megvásárlása egy nagyobb európai akvizíciós hullám egyik állomása, amelynek során a cég korábban Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Spanyolországban is meghatározó piaci szereplő lett. Átfogó, nemzetközi Microsoft-szakértelmének és saját megoldásainak köszönhetően az XAPT Solutions tökéletesen illeszkedik a cégcsoportba. Uwe Bergmann hozzátette: „Kelet-Európában rendkívül izgalmas helyeket találhatunk az üzleti tevékenységhez – dinamikus növekedéssel és jelentős beruházási potenciállal. Fontos, hogy saját erőforrásainkkal is jelen legyünk, így a COSMO által kínált, fejlesztett lehetőségeket ezeken a piacokon is közvetlenül fel tudjuk kínálni ügyfeleinknek.”

 

Polocz Anett, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója hozzátette: a váltással az XAPT technológiái, fejlesztései az eddiginél lényegesen tágabb piacot kapnak, miközben a kollégáinknak is lehetősége lesz nemzetközi projekttapasztalatokra szert tenni. Ugyanakkor a magyar piacon elérhetők lesznek a COSMO CONSULT által biztosított, iparág-specifikus, kész megoldások, így várhatóan nőni fog a cég piaci részesedése a hazai ERP és CRM szegmensben.

 Polocz Anett

A COSMO CONSULT megjelenése és terjeszkedése sok tekintetben átalakíthatja az üzleti alkalmazások évente mintegy százmilliárdos hazai piacát. Olyan erős szereplőről van szó, amely saját, szűkebb területén, a Microsoft megoldásainak tekintetében néhány éven belül egyértelműen Európa legnagyobb rendszerszolgáltatójává léphet elő, miközben Dél-Amerika 6 országában is jelentős, bővülő jelenléttel rendelkezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09