Legyél Te is Da Vinci Tanár!

forrás: Prím Online, 2019. október 11. 11:43

A Da Vinci TV-csatorna pedagógusoknak szóló programot hirdet Legyél Te is Da Vinci Tanár címmel. Egyedi ajánlatokkal, exkluzív tartalmakkal, oktatási innovációkkal, tapasztalatcserével várják a tanárokat, óvodapedagógusokat és pedagógushallgatókat. A program része egy ismeretterjesztő videosorozat és egy izgalmas pályázat, melyre október 15-től fogadják a jelentkezéseket. A projekt a Telekommal a Felelős Szülők Iskolájával és a Neteducatio Kft-vel való együttműködésben valósul meg.

A Da Vinci TV-csatorna tanároknak szóló programot hirdet Legyél Te is Da Vinci Tanár! címmel, melynek célja a digitális eszközök, applikációk és multimédiás tartalmak oktatásba történő integrálása, élményszerű módon. A program keretében a tanárok szemléletet, módszert és nem mellesleg egy szakmailag is motivált közösséget kapnak, mellette pedig a TV csatorna és a kapcsolódó Da Vinci Kids applikáció humoros, érdekes ismeretterjesztő tartalmait. A program szakértői olyan innovatív, aktív tanárok, akik már használják, ismerik a digitális tér nyújtotta előnyöket és szívesen megosztják tudásukat. 

 

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? Élménypedagógiai, drámapedagógiai, kalandpedagógiai módszerek és természetesen IKT-eszközök alkalmazásával. Mindehhez pedig csak nyitottságra van szükség a digitálisan élő gyerekek és az új, digitális módszerek felé. 

 

 „Látjuk, hogy a diákok kommunikációs nyelve egyértelműen az online tér felé mutat. A felnőtteknek, tanároknak úgy kell tanítaniuk, hogy az élmény legyen, ehhez pedig a digitális tér már nem mellőzhető. Szerintünk nem el kell venni az okoseszközöket a gyerekektől tanóra elején, hanem megtanulni, megtanítani jól használni a tanulmányokhoz kapcsolódó ismeretszerzésre is. Számtalan érdekes, ismeretterjesztő alkalmazás érhető már el online, ami kiválóan alkalmas arra, hogy széles látószögben tudjuk értelmezni csodálatos világunkat.” – fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője, a Da Vinci TV-csatorna magyarországi nagykövete, a program vezető szakértője.

 

A 21. századi tanárság útjára kívánkozó pedagógusoknak szóló program része a rengeteg élménypedagógiai és digitális ötletet kínáló Da Vinci Kids Percek videosorozat második évada, a Da Vinci Kids Percek Tanároknak, melyekben a digitális edukáció téma szakértői és gyakorlói osztják meg tapasztalataikat. Az ismeretterjesztő kisfilmek október végétől a Telekom TVGO oldalán is elérhetők. A Da Vinci Tanár Klub pedig a facebookon várja az érdeklődő csatlakozókat, ahol a program szakértői tippeket, ötleteket, sztorikat és egyéb releváns tartalmakat osztanak meg. https://www.facebook.com/groups/DaVinciTanar/

 

 

A virtuális tanári közösségbe való kapcsolódás ingyenes, ahol minden jelentkező előzetes regisztráció után 1 éves ingyenes előfizetést kap a népszerű ismeretterjesztő Da Vinci Kids applikációhoz, meghívást egy innovatív tanári közösségbe és segédanyagokat a digitális oktatás megvalósításához, fejlesztéséhez.

 

Fegyverneki Gergő, magyar és médiaszakos tanár, digitális tananyagfejlesztő szerint: ”Lehet a gyereket könyvből tanítani, de minden gyerekhez más könyv kell. A gyerekek eltérőek, mind érdeklődésükben, mind képességeikben. Ezt a differenciálást könnyíti meg az internet, létezik virtuális periódusos rendszer, szófelhő készítő alkalmazások, amiket a tanároknak használnia kell, hogy a Z és Alfa generációt motiválni tudják. A mai munkaerőpiacon nemcsak a kreativitás, kooperáció elvárt képességek, készségek, hanem a digitális kompetenciák is, így elképzelhetetlen ezeket a készségeket ne fejlesszük a diákoknál.” – osztja meg tapasztalatait Fegyverneki Gergő, IKT szakértő  a Legyél Te is Da Vinci Tanár! program keretében.

 

A Legyél Te is Da Vinci Tanár! program szakértői közt tudhatja Balatoni Józsefet, alias Jocó bácsit is, akit az ország leginkább merész élménypedagógiai módszereiről ismer. „Én azt vallom, hogy az a jó, ha a gyerek kérdez, mert akkor involvált, motivált és érdekli, amit tanulunk. És van olyan, hogy nem tudom mindig a pontos választ, akkor csoportokban elővesszük a telefonokat és megkeressük a helyes választ, és utána persze megfelelő kontextusba helyezzük. Hiszem, hogy el kell rugaszkodnunk kicsit a frontális, offline oktatástól.” – fogalmaz a Legyél Te is Da Vinci Tanár Program kisfilmjében Jocó bácsi.

 

A program tagjai lehetőséget kapnak egy pályázatban való részvételre is, melyben a Telekom jóvoltából multimédiás eszközöket, előfizetéseket, ajándékcsomagokat, osztályaik számára ottalvós Da Vinci pizsamaparti osztálykirándulást nyerhetnek.  

 

A pályázatra elsősorban óvópedagógusok, általános iskolai tanítók és tanárok, múzeumpedagógusok, valamint felsőoktatási pedagógusképzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk, de középiskolai tanárok pályázatait is befogadjuk. A pályázat információs központja a Da Vinci Tanár Klub zárt Facebook csoport.

 

A pályázók a Da Vinci által kínált főbb tematikák témaköreiben készíthetnek tananyag feldolgozását segítő, maximum 15 perces videókat, melyhez vizuális segédanyagokat is kapnak. A pályázat célja egy hosszú távú program kialakítása, amely során a pedagógusok digitális technikákat, megoldásokat és Da Vinci Kids oktatási tartalmakat használhatnak óráikon élményszerű módon. A szervezők kreatív, szórakoztató, figyelemfelkeltő, mégis az adott tárgynak megfelelően informatív anyagokat várnak. A pályázati időszak december 15-én zárul. A szakmai zsűri által odaítélt díjakat januárban a Telekom székházban ünnepélyes keretek között adják át, a nyertes anyagokat pedig számos felületen elérhetővé teszi a program.

 

„Oktatási-ismeretterjesztő csatorna lévén ezúttal a pedagógusokat szólítjuk meg. Szeretnénk motiválni az erre nyitott tanárokat, hogy hatékonyabban, és valóban élményszerű módon oktassanak.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media Gmbh. tulajdonos ügyvezetője. „A 21. században nélkülözhetetlen kompetenciák, úgy mint a kreativitás, az együttműködés, a problémamegoldó-készség és legfőképp a digitális kompetencia fejlesztése elengedhetetlen, reményeink szerint ehhez kínál hasznos segítséget a program.”

 

A kezdeményezés szakmai partnerei a Felelős Szülők Iskolája, a Neteducatio és az Élménysuli. A program szakértői: Balatoni József, Joós Andrea, Fegyverneki Gergő, dr. Racsko Réka, Tibenszky Moni Lisa, Páll Viktória, Regős Ábel, Szepessy Dávid

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09