Az autófedezetes hitel jelentése és feltételei

forrás: Prím Online, 2019. október 16. 13:16

Ha vállalkozása vagy családja tehermentes gépjárművel rendelkezik, abban az esetben az autó értékének akár a 80%-a is elköltésre kerülhet anélkül, hogy a gépjárműtől meg kellene válni. A következő fejezetekben az autófedezetes hitel és annak legfontosabb előnyei kerülnek bemutatásra. 

Mit jelent az autófedezetes hitel?

 

A jelenlegi autója fedezetével úgy lehet hozzájutni akár több millió forintos összeghez is, hogy a gépjárműve Önnél marad. Magyarországon a 2014-es törvény változtatások miatt az autófinanszírozók eltörölték a hagyományos autóhitelek felvételére való lehetőséget, ahol elegendő volt csak a törzskönyvet leadni. Az autófedezetes hitel ma már lényegében a visszlízing konstrukciót jelenti.

 

A visszlízing alapelve, hogy a partnerbank piaci áron vásárolja meg Öntől az autót, és a vásárlással egyidőben a gépjárművet egy zártvégű pénzügyi lízing konstrukció segítségével vissza is adja Önnek használatra. Így az autótól egyetlen pillanatra sem kell megválnia, azzal továbbra is akadálymentesen tud közlekedni.   

 

Kiemelten fontos megjegyezni, hogy a visszlízing konstrukció igénybevétele során Ön úgy kaphatja meg eladóként a banktól a gépjármű értékének akár 80%-át is, hogy az autó mindvégig az Ön birtokában marad.

 

Az autófedezetes hitel egyetlen említésre méltó hátránya az, hogy az adásvétel során átírási költség keletkezik. Egy átlagos autóra számított átírási költség körülbelül 80-100 ezer forintnyi összegnek felel meg.

 

A visszlízing igénybevétele esetén az autó tulajdonosa a konstrukció ideje alatt a bank lesz, az ügyfél pedig az üzembentartó. Ez a lehetőség is egy zártvégű pénzügyi lízing konstrukciónak számít, hiszen a gépjármű tulajdonjoga a futamidő végén, illetve a tartozás teljes mértékű rendezését követően azonnal átkerül a lízingbevevőre. A lízing időszaka alatt természetesen az autót továbbra is saját céljai szerint használhatja, különösebb kötöttségek nélkül. 

 

Mi szükséges ahhoz, hogy Ön autóhitelt kapjon a saját gépjárművére?

 

Elsősorban egy hitelképes vállalkozás vagy magánszemély, illetve egy legalább 1.500.000 Ft értékkel rendelkező, tehermentes személyautó vagy 3.5 t alatti kisteherautó szükséges az autóhitel felvételéhez.

 

Az autófedezeten kívül természetesen nélkülözhetetlen a hitelképes igénylő. Amennyiben önállóan nem hitelképes az igénylő, akkor egy hitelképes kezes is megoldást jelenthet. A magánszemélyeknél minden esetben kötelező az igazolt jövedelem vizsgálata, melynek ellenőrzését a magyar jogszabályok írják elő a bankok számára. Az AutohitelAzonnal.hu autófedezetes hitel szolgáltatásának igénybevétele esetén az érdeklődők pontos, részletes és szakszerű tájékoztatást kapnak a konstrukcióval kapcsolatban.

Kulcsszavak: hitel autó

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09